A dowiadywałeś się czy 159 też jest obsługiwana? Bo na liście w opisie nie ma AR.
Printable View
A dowiadywałeś się czy 159 też jest obsługiwana? Bo na liście w opisie nie ma AR.
Nie wiem jak inni do tego podchodzą, ale IMO to całkiem sensowne rozwiązanie (chodzi mi głównie o doświetlanie zakrętów).
Gorzej jest tylko z przepalonymi żarówkami świateł przeciwmgielnych - przy intensywniejszej eksploatacji na pewno będą się przepalać, a dostęp do nich nie jest łatwy (chociaż czytałem na forum, że ktoś to jakoś "obszedł"). Warto to wziąć pod uwagę.
Jeżeli zaś mowa o światłach dziennych (do których używane byłyby reflektory świateł długich), to najpierw trzeba byłoby sprawdzić czy umiejscowienie ich będzie zgodne z przepisami (odległość od ziemi i położenie względem siebie).
Prawdopodobnie, odległość między lampami mierzona od wewnętrznej krawędzi musi wynosić minimum 60 cm
Jeżeli to się Wam podoba to proponuję założyć nowy temat i tę dyskusję tam przenieść.
Ja osobiście jestem do tego sceptycznie nastawiony, wolę skoncentrować się na światłach do jazdy dziennej.
No to chyba jest rozwiazanie :)
http://www.smrtuning.com/product_inf...roducts_id=523
ale to juz nie wyglada tak dobrze a i lampa chyba musi byc Bixenon
Co Ci w tym nie wygląda dobrze ?