To w takim razie co mam teraz zrobic ?
Printable View
To w takim razie co mam teraz zrobic ?
Kwestia tego czy sam umiesz rozkręcić i sprawdzić co jest czy musisz się zdać na magików nazywających się fachowcami. Jeżeli to drugie to nie będzie łatwa przeprawa. Będzie boleć finansowo. Można jeszcze odczytać błędy na kompie.
Aha, no raczej komus musze to oddac bo bledy sprawdzone i byl jakis blad wiec wymienili mi jakis przekaznik ale okazalo sie ze to nie to. Bezpieczniki sprawdzone i równiez to nie one ! Wiec musze szukac albo zostaje mis ASO :/ Czuje ze troche sie wykosztuje !
Sprawdź czy chodzi sam silniczek od zmiany obiegu. Wystarczy zdjąć plastiki i zobaczyć czy zmienia pozycję jak naciśniesz guzik w aucie. U mnie właśnie nie działa silniczek i i mam właśnie ten komunikat na kompie.
Który plastik musze sciagnać ? I co wymieniles u siebie ze juz nie ma tego błedu ?
Błędu nie ma jak nie przełączam obiegu powietrza. Natomiast jak zmienię obieg błąd wyskakuje ale da się go zaakceptować i znika. Odnośnie plastiku to pierwszy po lewej patrząc na auto z przodu (ten pod który wchodzą węże ok klimy takie aluminiowe). Na któreś stronie w tym temacie jest chyba zdjęcie tej części.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...3&d=1308473234 <- obrazek zapożyczony od kolegi Marysn z poprzedniej strony
Całę to urządzenie to jest to gdzie podłączone są te żółte kable tak jakby pod rękawiczką na zdjęciu.
Wiec w takim razie jak naprawie to to bład zniknie i bedzie ok ? Mozliwe ze to wina lezy w tym zmianie obiegu ?
Odnawiam temat, jeśli można. Komunikat pojawia również taki jak pozostałym kolegom. Fakt, mam mało cieczy w klimie, ale myślę, że to nie to. Teraz jest już zimno. Włączam tem, np na 24 stopnie. I nawet na manual (MAN) nie włącza się nawiew. Początkowo zgasiłem silnik zapaliłem jeszcze raz i się włączała dmuchawa. Teraz już muszę z 10 do 15 razy włączyć i wyłączyć. I wtedy załapie, dmuchawa daje nawiew i ciepłe powiertze leci. Przed szybą jest takie kółeczko, jakby do regulacji kierunku nawiewu na szybę. Gdy nim kręcę, czyję jakby nic nie zmieniało. Chodzi bardzo luźniutko. Czy to jakaś klapka zacina się? Ale dlaczego po paru włączeniach i wyłączeniach zapłonu lub silnika, zaskoczy. Od czego zacząć szukać? Pozdrawiam wszystkich.
Kółeczko pod szybą nie ma nic z tym wspólnego :D
To po prostu zamykanie nawiewu na szybę i pewnie masz ułamane. Żeby się do tego dostać to musisz wykręcić schowek (cztery śrubki za zaślepkami w schowku).
A jeżeli chodzi o dmuchawę która raz działa a raz nie to nie ma reguły i jednoznacznej odpowiedzi. Po prostu trzeba rozkręcić i sprawdzić styki. Może to błachostka a może kończy żywot wentylator.
Witam jeśli ktoś bedzie rad na moj problem otóż pojechałem nabić klime (166 2.4 2000r) okazało sie ze chłodnica jest uszkodzona wymieniłem i znów pojechałem klima szczelna czynnika 650g działała:) po 5 minutach wywaliło air conditioner faulity :mad:nawiew chodzi w każdej opcji słychać klikniecie elektromagnesu na sprężarce ale nie obciąża to silnika chłód nie leci zauważyłem ze przy sprężarce wewnątrz koła pasowego jest koło właściwe od pompy i mopżna je obracać swobodnie ręką czy to normalne proszę o rady pomoc nie chcem wydawać tyśiecy i wymieniac na czuja o moja bella jest w czarnej skórze wiec latem będzie masakra pozdrawiam