-
Panowie dobierając głośniki nie patrzcie tylko na MOC ona też jest ważna ale najważniejsze jest Pasmo przenoszenia. Im niżej się zaczyna tym lepszy efekt basu usłyszymy. Ja nie kupiłem Helixów bo pasmo przenoszenia zaczynało się od 60, kupiłem MAGNAT-y w których zaczyna się od 30 no i jest rewelka.
Pozdrawiam
-
Nareszcie znalazłem ciekawy temacik. Pytanko jeszcze. Kolega pokazywał tu zdjęcia drzwi - jakie dystanse tam dałeś? 18? Szukałem dedykowanych do Alfy ale takowych brak.
wow - ostatni post z września 2010 hehe
-
Ja zakładałem dystans pod Helixy DB. Kupiłem na wymiar ładnie, ale i tak były za grube... z jednego dystansa zrobiłem dwa, przeciąłem wzdłuż a i tak mini maskownica odstaje.
-
-
Głośniki wysokotonowe
Witam. Ma może ktoś schemat podłączenia głośników w 156 Po lifcie (dokładnie Crosswagon 2005r)? U mnie po odłączeniu fabrycznego gwizdka automatycznie przestaje grać niskotonowy.Po wymianie głośników przednich (nisko i wysokotonowego)i wpięciu zwrotnicy gra to fatalnie praktycznie nie ma tonów niskich. No i teraz się zastanawiam jak są łączone głośniki szeregowo czy równolegle... Ktoś się już z tym problemem spotkał ?
-
z elearna wynika że tweeter i woofer są podłączone równolegle, to że u Ciebie przestaje grać woofer może wynikać z połączenia szeregowego
-
Ogrzeje troche kotleta:)
Panowie macie jakies sprawdzone zestawy, na przod do 156tki pod samo radio...?Bo ogolnie seria gra gorzej jak np w Vectrze B FL(żeby dalo rade to bym zalożyl z Vectry :D )
-
Podłączam się do pytania :)
-
Na początek wygłuszenie drzwi + dystans zamiast plastykowego koszyka. Jak to nie spełni Waszych oczekiwań wtedy wymiana głośników na coś lepszego. Jak to Was nadal nie zadowoli wstawienie wzmaka. Potem to już wszystko będziecie wymieniać, ponieważ zachorujecie na tzw. audiofila i nic co seryjne nie będzie na tyle dobre co by nie można było ulepszyć...
-
Ja to mam już wygłuszone,ale nie spełnia to moich oczekiwań.
Wzmacniacza nie chce montowac, bo nie mam miejsca.Mialem PB ES-6C.
Szukam złotego środka pod samo radio :) np jak ten fabryczny zestaw z Vectry.