Teraz sprawdziłem, to jakaś turecka firma i mają sporo różnych gratów w asortymencie. Te tuleje są dedykowane do 166 niby.
Załącznik 192197
Printable View
Teraz sprawdziłem, to jakaś turecka firma i mają sporo różnych gratów w asortymencie. Te tuleje są dedykowane do 166 niby.
Załącznik 192197
Kiedyś był temat o cewkach do 166 V6 tej firmy i niby były do 166 ale nie pasowały.
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/...hacza-tyl.html
Motory maja dobrze opisane :D
Grzesiu nie chce Ci psuć radosnej chwili, aczkolwiek rozmawiałem z jednym Panem z AH i ogólnie przyznam mu rację.
Skoro chcesz sprzedawać to na allegro jako usługę, jaką dajesz gwarancję i czy w ogóle ją dajesz ? Szlifowanie Tulei, toczenie jej itp itd Bierzesz na to odpowiedzialność ?
Następna sprawa, 280zł brutto za wahacz. Czyli Wahacza + wprasowana patentowa tuleja na krótkie ramię, a na długie ?
280zł Twój patent wahacz + dodatkowo 40-60zł za sztukę na długie ramie to w przybliżeniu masz 320zł od wahacza...
To jest strasznie drogo wdg mnie.
Jako porównanie to w 520zł po rabacie mieszczę się w 2x zwrotnica Lemforder, tedgum 2x krótkie ramię i 2x długie ramię.
Podałem przykładowe ceny. Jak będę miał porobione pierwsze egzemplarze, będę już miał dokładne kalkulację to wyliczę. Na pierwsze wyliczenia najprawdopodobniej będzie 140-160 zł od tulei. Coś w tych granicach będzie. Na początek mam już na sobotę 10 tulei zrobionych u tokarza. Jak będzie zaintersowanie to już jak pisałem wcześniej mam podwykonawce na obrabiarce CNC i będzie można to robić masowo, bo nie opłaca się na 10 tulejek pisać wzoru w Autocadzie i zajmować komuś masznę. Regeneracja całego tyłu to już oddzielny temat i w przyszłości być może i tym się zajmę. Narazie będę miał do sprzedaży Duże pływające tak jak pisałem od 140-160zł a małe w zwrotnicę najprawdopodobniej po 55zł za sztukę z Lemfordera.
Do lanci Thesis już około 3 lata temu remontowałem przednie zawszeniesze, tam są też pływające i jest włożony lemforder od pewnego modelu po lekkich przeróbkacj, 60 tys już jezdzi i się trzyma. Podobno na forum Lancii mają ten sam problem co my bo też są dostępne tylko z tedguma.
No i gites. Ja jestem pozytywnie nastawiony:)
Napisałem z czystej ciekawości do chłopaka, który na rosyjskiej stronie pokazywał remonty tylnej zawiechy i miał wstawione jakieś "inne" tuleje niż wszystkie dostępne u nas. Nie znam za bardzo rosyjskiego ale dowiedziałem się, że kupił je gdzieś w mińsku i wysłał mi link do strony: http://www.alfa-fiat.by/ . Niestety ciężko tu cokolwiek znaleźć a oznaczeń na tych jego tulejkach żadnych nie było;/ Tak więc chyba nadal pozostanie zagadką cóż to za tuleje...
Załącznik 192515
Tuleje, które zaznaczyłeś Dawidzie, są identyczne do tych z BMW, tylko nie widzę tego kołnierza do przeszlifowania...
No skoro nie ma kołnierza to nie są identyczne;p Dlatego się tym zainteresowałem bo te od BMW mają kołnierz i w dodatku są za duże, a te muszą pasować bez przeróbek.
Tylko co to są pływaki ;))