Na tym filmiku to ten mesio widowiskowo jeżdził :)
Printable View
Na tym filmiku to ten mesio widowiskowo jeżdził :)
Andrzejsr, zawieszenie seria czyli tapczan:)
Lista jeszcze nie jest zamknięta, więc może się dopisze jeszcze ktoś , coś...
2 maj trening i wyścig równoległy, kolega Artas widziałem wpisany już. 3go jazdy na czas - ja tylko tam.
Póki co wygląda na to że już koniec i nie ma już Pucharu FCA, widać FCA ma gdzieś swe dawne produkty i fanów włoskiej motoryzacji, szkoda.
A w sumie aut z pod znaku tego FCA podobnie jak w Ułężu lub więcej już jest, a lista jeszcze nie zamknięta. Nie widzę Lanci która tą cholerną jedną sekundą mi zwinęła miejsce jakie mogłem ugrać jeszcze.Teraz to już tak dla powiedzenia Z jak się powiedziało A będę widzę jeździł. Lub swoje klasyfikację przeprowadzał - np. aut czerwonych z białymi lusterkami. To wtredy mogą być wyniki :)
W mojej grupie 4-2000 widzę już po zawodnikach i ich dotychczasowych dokonaniach w tym i poprzednich latach, ze będę toczył walkę o przedostatnie miejsce :-/ Gdzie ci amatorzy na amatorskich zawodach !? :) trudno... byle znów dojechała ładnie :)
No ja też odpadam, bo na majówkę wyjeżdżam, także pewnie spotkamy się na ostatniej rundzie lub w między czasie na Jastrzębiu albo superoesie.
Culmen i Kylo1986 się wpisali już na 7go maja na Jastrząb na trening . Ja może też dojadę o ile po 3cim auto będzie sprawne i jeszcze miejsca będą .
Przez te Classicauto to mniej jeżdżę, bo oszczędzam wóz, coś to nie tak miało być... :)
Myślałem o jeździe w Białej Podlaskiej w ClassicCup, ale będę za widza robił raczej, bo po pierwsze rozłożenie aut w Klasach jest lekko mówiąc dość dziwne i ogólnie ten regulamin jak przeleciałem po łepkach nie jest dla mnie przyjazny- kara za dotknięcie beczki dla przykładu
Moje Ałdi było by w tej samej klasie co 156 Cup??????
A co do Jastrzębia to:
Jakby Alfa była sprawna to bym pojechał nią na tego Jastrzębia, ale sprzęgło do wymiany i wahacz z lewej się poddał po 80 tysiącach:confused: tak więc będę Niemcem- ogarnięcie do 7 maja jest niemożliwe, bo do Pabla się czeka w kolejce dość długo;)
Wezmę mojego spieprzon... slika (ciśnienie po miesiącu leżakowania się tak przedstawia: 1,77 0,77 0,55 0,22- tak więc wulkanizator spier..... mi opony) Ale mam nadzieje ze żadna nie strzeli i będzie susza
Jakby coś włoskiego przyjechało było by miło
W razie wątpliwości regulaminowych zawsze pytać trzeba T. Ważyńskiego mail'owo - wyjaśnia szybko i chętnie.
Nie wiem jak rozumieć doładowanie i 4x4 , ale jeśli tak że oba razem ale poniżej 1,8 litra i do 2000r to byłbyś w grupie 4-3000 bo po pomnożeniu pojemności x 1,6 :
"10.4 W przypadku samochodów z zapłonem iskrowym wyposażonych w doładowanie lub w silnik Wankla, pierwotna pojemność silnika będzie mnożona przez współczynnik 1.6, a auto zostanie zakwalifikowane do odpowiedniej klasy wynikającej z pojemności po przemnożeniu.
"
Tylko jeszcze kwestia punktu :
W Grupie 4. nie mogą startować auta z silnikami z doładowaniem o pojemności powyżej 1,8-litra i napędem na 4 koła (odpowiadające przepisom Grupy 5 Youngtimer T4WD).
czy musi być zarówno warunek 4x4 jak i powyżej 1,8 aby wskoczyć do gr 5 , czy tylko jeden z nich?
Trzeba pytać.
Z tymi oponami to jeszcze może próbę w wodzie zrób pod ciśnieniem (najlepiej ten mega ceniący się wulkanizator niech zrobi! ) - mi na kilku felgach na rancie uchodziło po troszku - trzeba było przeszlifować ranty felg od wewnątrz. No ale moje fwlgi po przejściach i stareńkie, nie wiem jak Twoje . Ale może to tam ucieka i da się z tym uporać .
Terminy u dobrych mechaników.. ech.. skąd ja to znam.. czerwona stoi od wtorku nie ruszona a tylko na sprawdzenie ogólne czeka, a ten wtorek był już wyznaczony niby :-/
- - - Updated - - -
A co do grup to jeszcze warto sprawdzić czy byłbyś w 'sport' czy 'classic' - opony slick to już sport, ale homologowane nie . Nie wiem jak modyfikacje silnika/turbo/programu/zawieszenia hmm... Pytać trzeba organizatora.
Jak będę coś planował to do niego napiszę, ale raczej nie w tym roku.
Co do opon to felgi były regenerowane, są jak nowe- powietrze spieprza tak
https://www.youtube.com/watch?v=puJ0xII265I
Ale chyba to niczym nie grozi?????????
Po prostu przed każdą sesją będzie pompowanko, a co do jegomościa to gdybym nawet zajechał godzinę po odbiorze to bym się dowiedział że założyłem i gdzieś przypieprzyłem albo coś w ten deseń i do niego mam bezpodstawne roszczenia. Miszcz dodatkowo w jedna nawalił łatkę w sprayu ale nie wsadził koła na wyważarkę na 15 minut i na jednym będzie dużo odważników
Do Pabla umawiałem się na początku kwietnia ;)
Hmm mi tak jak Ci pisałem też z jednego ucieka nie wiem którędy, banieczek nie robiłem, uciekało pewnie jak na nim jeździłem i nie wystrzelił. Ale tak dla pewności to nie po sesji tylko po 1-2kółkach (pierwszych, nie co każde kółka 1-2 :) ) bym posprawdzał jednak jeszcze te ciśnienia. A ile lat te gumy mają ?