a wygłusza to trochę?
Printable View
a wygłusza to trochę?
https://www.bitmat.pl/Wyciszenie-silnika
Kiedyś tam coś od nich dobierałem, to sprawiali wrażenie ludzi znających się na rzeczy :)
- - - Updated - - -
Firma mieści się Markach lub na Allegro.
A teraz coś z zupełnie innej beczki...
Intryguje mnie i wkurza jedna rzecz, nie mam klimy i w cieple dni z nawiewu zawsze leci ciepłe powietrze, mimo ustawienia na max chlodne. Miałem tak też w fiacie palio i nie wiem czy coś jest nie tak czy to specyfika włoskich aut.
No jak jest ciepło na dworze to i takim powietrzem dmucha przy zamkniętej nagrzewnicy
Miałem Forda Sierre bez klimy to szyby otwieralem dopiero powyżej 30*C. Mam Puga 205 i też jak jest ciepło to wieje miłym chłodkiem, a w Alfie ni cholery. Może on bierze powietrze z jakiegoś ciepłego miejsca nawet jak nagrzewnica zamknieta?
Powietrze bierze z podszybia tak jak chyba w każdym aucie, może nie masz uszczelki na grodzi? albo nie domyka się zawór nagrzewnicy
Została mi już tylko jedna rzecz do zrobienia w kabinie 155.
(Pomijam kierownicę i gałkę drewnianą, które od początku zaprzątają mi głowę i nie mogę się pozbyć tych natrętnych myśli:(:)).
Zauważyłem niedawno (wcześniej jakoś nie zwróciłem na to uwagi) pęknięcia w górnej części kokpitu, tej przylegającej do szyby.
Chodzi dokładnie o te zaznaczone w kwadratach (zdjęcie z allegro):
Załącznik 228424
Co z tym fantem zrobić?
Dzięki za odpowiedź:).
A czy warto coś z nim robić?
Mi te pęknięcia zasadniczo nie przeszkadzają, nie rzucają się w oko.
Aczkolwiek fajnie by było, gdyby było idealne, tzn. bez pęknięć i ewentualnie bez skrzypienia (ale skrzypienie mi jakoś nie przeszkadza:)).