ja w swojej dopompowałem koła :)
Printable View
ja w swojej dopompowałem koła :)
Dziś przez 2 godziny pucowałem komore silnika. Nie myłem już płynem, a szmatką i pastą lekkościerną :) Jest teraz elegancko, jakby samochodzik wyjechał z fabryki :D
ja o mojej dzisiaj dużo myślałem bo bidulka stoi już tydzień w warsztacie bo nie ma na jakich kółkach wyjechać po zmianie bębnów na tarcze ( 13" są za małe) :(
Moja bella dostałą nową chłodnicę, nowy rezystor wentylatora, nowe filtry, naprawiłem obudowę filtra powietrza bo była popękana, wyczyściłem EGR, przepustnicę i zamek pokrywy silnika. Jutro czeka mnie wymiana rozrządu z pompą wody i oleju. W dalszej kolejności wymiana tarcz i klocków hamulcowych w przodzie:D
Wczoraj i dziś prałem fotele. Wymontowałem kanapę tylną oraz 2 przednie fotele. Ściągnąłem oryginalne pokrowce i wyprałem je w pralce. Teraz wyglądają jak nówki z fabryki, wszelkie brudy i nieprzyjemne zapachy znikły :D
Zapodałem nowy przepływomierz, oczywiście BOSCH
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja w moich dwóch Ślicznotakch zamontowałem owiewki z przodu...i świetnie zdają egzamin:)
Teraz mnie czeka lakiernik i blacharz dla 145, tapicer i podklejenie nieszczęśnej podufitki i będzie miodziooo...
W 156 czyszczenie całej tapicerki+ dywaniki Karcherem w ten albo w nastepny weekend...
Pzdr
Wymieniłem rozrząd z pompą wody, czujnik temperatury cieczy, filtr oleju i zalałem nową Selenią. Jutro tarcze i klocki z przodu. Kiedyś lakiernik i będzie wszystko pięknie ładnie.
Ja? ostatnio ciągle coś robie w Alfie:/ teraz zmieniałem połosie wraz z nowymi przegubami ale juz niedługo kres dłubania bo nawet na spota nie mogę wpaśc bo zawsze coś wypadnie:/ jak nie brak wolnego to teraz znów wydech do wymiany.