To juz chyba wiem skad u niektórych to spalanie rzędu 6l ;)
To juz chyba wiem skad u niektórych to spalanie rzędu 6l ;)
6l w 2.4? Jeszcze nigdy takiego spalania nie widziałem u siebie.
W trasie to poniżej 8 mi ciężko zejść.
Ja mam 2.4 w 166 na 230kunia prawie i w trasie zejdzie na 6.5l przy 130kmh
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Na komputerze to może nawet wyjść 2/100km, (pod warunkiem, że się zdejmie nogę z gazu ;) hehe
Sprawdźcie sobie te 6.5 i podobne wyniki przy dystrybutorze.
Chwilowe spalanie można sobie wsadzić między biegi.
Ja sprawdzam zawsze z dystrybutorem, w 166 i 156 jest możliwe takie spalanie w 2.4 20v :)
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Jak przy dystrybutorze, to ok. Chociaż ciężko w to uwierzyć. Ale jeśli faktycznie, to nic, tylko się cieszyć. Mi ciężko zejść poniżej 8.5 ;) No chyba że trasy po krajowych drogach (autostrady wychodzą podobnie jak miasto :/
Na lince holowniczej można bić rekordy. :D
Raz jak jechałem sam i wyjechałem za wcześnie, to miałem 6,4 na dystansie ok. 75km. Ale poza tym jeszcze nigdy poniżej 7,5 na całym baku nie udało mi się zejść.
Gdyby Alfa paliła w trasie 8 litrów nie sprzedałbym swojej 330xi.
Dziś przejechałem 750 km i spaliłem 6,7 z komputera, które jest idealnie zbieżne z dystrybuteorem
Przy stylu jazdy jaki opisałeś można zejść poniżej 7l ;) Ja np. staram się nie jeździć z ciągłymi prędkościami poniżej 2k obr. Przeważnie przelotowo w trasie mam 2-2,5K obr zmiany przy minimum 2,5K a przeważnie pod 3K. Przy wyprzedzaniu spokojnie do 3,5 lub lekko wyżej i robi mi się w trasie 7,5 ale wtedy jedzie mi się najlepiej. Wiec rożni ludzie, różne style, rożne spalanie :)