Że ślisko to nie jest duży problem, bo na jakimś ciekawym placu to i dobra zabawa. :D
Printable View
Że ślisko to nie jest duży problem, bo na jakimś ciekawym placu to i dobra zabawa. :D
myślę że tak po nowym roku lub pomiędzy świętami a nowym rokiem można by było coś zorganizować ma ktoś jakieś propozycje gdzie można by było się spotkać ?? i komu jaki termin pasuje ??
Cześć
Chciałem się przywitać.
Mieszkam w Koninie Żagańskim pracuje w Żarach.
Z tego co widzę mam rzut beretem do "aniol_jojo"
Zakupiłem AR SW156 2004 grafit 2.4jtdm175km na 17:-).
http://lh6.ggpht.com/_8djO1m85x2U/TT...fOYMP7E/02.jpg
Jeszcze nie jeżdżę się rejestruje dopiero.
Ale furka miodzio ma wszystko co tam giugiaro sobie wymyślił.
Przy okazji chciałem się spytać jakie warsztaty polecacie?
Wczesniej miałem Galanta 2,5v6 i robiłem go u takich partaczy gdzie Belli nie chciał bym im zostawiać.
Słyszałem że Miszczak w Żarach robi dobrze zawieszenie - jeszcze by się przydał ktoś od diesli dobry - macie jakieś typy?
Pozdr.
Piotr
Witamy nowego Alfistę. Bella piękna. Życze spokojnej eksloatacji i ogromu radości z jazdy.
Co do warsztatów od diesli to w Żarach są dwa znane , z tego co wiem ze słyszenia (ja mam i miałem same benzyny :)). Jeden "u Jurka" przy zjeździe z obwodnicy na trasie Żary - Drożków. Drugi na ul. Zgorzeleckiej przy wjeździe na obwodnicę. Nie wiem czy są dobre ale są najbardziej znane.
Do zobaczenia na jakimś najbliższym zlocie.
Jak będziesz miał jakiś problem z zawieszeniem wpadni do mnie postaram Ci się jakoś pomóc a co do naprawy w warsztatach. Lepiej ściagnij instrukcje i naprawiaj sam, lepiej samemu coś popsuć niż oddać partaczom. Ja osobiście nie znam żadnego dobrego magika chociaż wiele słyszałem dobrego o gościu w Wymiarkach?Witoszynie? Jak zwał tak zwał ;) Pozdrawiam i do zobaczyska na drodze!
Jeżeli to Ciebie dzisiaj "widziałem" na obwodnicy Żar to przyznam, że bella na żywo prezentuje się wyśmienicie. Oczywiście ramki klubowe są. I moc JTDm'a też czuć. Niestety byłem wolniejszy. Na szczęście tylko nieznacznie. :D
Felgi masz piękne a u mnie narazie "pakiet zimowy" czyli czarne blaszaki z zimówkami.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.
Cześć Kynium jeszcze nie jestem przyzwyczajony do kulturalnego pozdrawiania się Alfaholików :D Wcześniej miałem galanta i kiedyś jak mało było tych autek to to był normalny zwyczaj ale za dużo teraz jeździ kolesiów w czapeczkach i używają galanta zamiennie z BMW.- Akurat jak Ciebie mijaliśmy kolega prowadził (podziwiał piękno belli). Dzisiaj testowo zrobiłem 200km i powiem że jestem pod wrażeniem trzymania się drogi choć wahacze górne do wymiany, wyśmienitego czułego układu kierowniczego, no i motor to jakaś poezja polecam każdemu. 4 bieg w trasie to rewelacja ciśnie przy tym momencie że hoho. A jak się chce to 6 i na kompie 5,5l. Do zobaczenia na trasie. P.S. Co robicie z kawą? Bo nie miałem gdzie postawić kubeczka :)
Zefir z tymi wahaczami to sie nie rozpędzaj. Jeżeli masz dobre sworznie na wahaczach a tylko wywalone gumy to zakładaj smiało poliuretan. Ja u siebie mam cały przód zrobiony na czerwonym poliuretanie i jest ok, a walczę tylko ze stabilizatorem ale to historia na zupełnie inną bajkę. Akurat przy górnych nie ma dużo pracy. Jak się wie jak :D I co ciekawe wcale nie potrzebujesz jakiś super narzędzi. . Jak masz jakieś pytania to pisz na PW. Ew możemy się spotkać to ci wszystko wytłumaczę.
Pozdrawiam i do zobaczenia... na obwodnicach i innych fajnych trasach :)
Witam wszystkich. U mnie zmiany które zapowiadałem w innym temacie. Zmieniłem srebrne 1.8 TS 2000r na 2.0 JTS 2003r błękitny metalic . I przyznam że jestem pod wrażeniem auta. A jest dopiero przed poprawkami, jutro idzie do warsztatu. Chodzi głównie o wymianę łożysk w alternatorze bo wyją jak dusza potępiona. Poza tym tarcze, klocki, gumki w zawieszeniu czyli drobna kosmetyka. No i trzeba będzie przerejestrować, jeżdżę na razie na dolnośląskich tablicach.