-
Wtryski muszę zakodować . Kilka firm tutaj nie chciało się tego podjąć. A w tune-up zostałem potraktowany jak idiota że moce powyżej 230 koni w dieslu że 166 to odklejenie od rzeczywistości.
Ps. Oni sami ( tunerzy ) , polecają cinka. Tune-up, kivi racing... Oczywiście do jtdm.
PS2. Musiał byś obejrzeć plac u Cinka. Sama włoszczyzna.
Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
-
To co piszesz w kwestii przeplywki bardzo mocno nie trzyma się "kupy". Powtarzam ponownie, sztywna przeplywka nie jest tak precyzyjna jak nowa. Kup nowa przeplywke i po kłopocie.
Podejrzewam, iż problem jest w cenie zakupowej. 200pln i może Ci to za tyle w mapie ogarnie, a nowa przeplywka jakieś ok 500zł.
Sam dużo w swojej kombinowałem, ale nadal uważam, że 166 nie nadaje się do jakichś super modów. I powtórzę po raz kolejny..
W serii z dużym front IC + DP mam 240KM/504Nm. Więc jak widać da się.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
-
Wiesz co ... Kupiłem nówkę za 800 Ziko i parametry oczekiwane a zmierzone różnią się o 100% . ( Hologramy Bosch )
Na nowej auto nie idzie.
Na starej idzie mocniej ale pali dobre 1,5 litra więcej i spaliny mają strasznie przykry zapach
Na odpietej jest najlepiej :/
A co do tuningu to wiem że te silniki potrafią dać sporo. Moim zdaniem każdy wali TDI/TSI lub wgrywa gotowe mapy i nie rusza już starszych aut bo tam zawsze coś nie gra.
U mnie jak wiadomo będzie rzeźbienie.
Przeplywka robi korekty do ekologii generalnie.
Pamiętaj że to nie jest bena która musi mieć stosunek 14,7:1 lub miejszy. tylko diesel który jeździ na stosunkach od 80:1 do 10:1 ?
-
Ja przerobiłem 5 sztuk i tylko kolejna z Włoch od Kuby z FlarItal dobre wartości pokazywała
-
No to wiesz .... Nie będę losował kuponów po prawie klocka z możliwością trafienia 20%.
Można wyprogramowac przeplywką bo to tylko ekologia.
Zresztą powinno być i tak lepiej bo ciśnienie wtrysku podnoszę na 1700 barów ;)
-
Z tym ciśnieniem to wiesz. 15-20bar wystarczy, żeby moc była lepsza.
Jakbyś nie wiedział to informacyjnie Ci napisze, że te wtryskiwacze ogarną sobie nawet 1800 [emoji6]
Dużo rzeczy jeszcze nie wiesz.
Nie chce tu pisać złośliwie, ale czekam za wiadomością w tym temacie lub innym "brakuje w jtd paliwa na ori wtryskach" [emoji16]
A zanim, znajdziesz wąskie gardło trochę minie [emoji6]
-
Kaac ja mam wtryski 308 zamontowane i pompę r70 xD
-
Oryginalne wtryski bez problemu ciągną dawkę na poziomie 130mm3 [emoji6]Więc...
-
Tego nie wiedziałem. Aczkolwiek wolę żeby auto nie pracowało na granicy wytrzymałości podzespołu. Wiesz ja ogarnę mechanicznie żeby pasowało. Ale w komputerze jestem tak ogarnięty ile przeczytam z wiedzy fachowej.
-
Latam tak kilka lat. Wtryski cały czas te same.