Mi zimą wg komputera pokazywało średnio 5,5 a faktyczne spalanie wynosiło 7,5
Printable View
Mi zimą wg komputera pokazywało średnio 5,5 a faktyczne spalanie wynosiło 7,5
Dlatego wskazania komputra można jedynie orientacyjnie przyjmować. Z tankowaniem to też trzeba mieć "taktykę", bo ropa lubi się pienić i od odbicia pistoletu żeby było pod korek to jeszcze różnie wchodzi, czasem 1l, czasem więcej :)
Lub cieszyć się, że spala poniżej 6 i to, czy to jest 5,87, czy 5,98 nie robi raczej ogromnej różnicy.
moja alfa 156 1.9 Jtd 115 km srednie spalanie 6,2 w cyklu mieszanym trasa jeszcze dokladnie niewiem bo dopiero jak rusze za kilka tygodni nad nasze morze to sie przekonam ale mam nadzzieje ze z 5,5 spali :)
- - - Updated - - -
moja alfa 156 1.9 Jtd 115 km srednie spalanie 6,2 w cyklu mieszanym trasa jeszcze dokladnie niewiem bo dopiero jak rusze za kilka tygodni nad nasze morze to sie przekonam ale mam nadzzieje ze z 5,5 spali :)
muszę się pochwalić. 2 osoby + bagaż + silnik 2.0 tdi w bagażniku ( ok 180kg ) + skrzynka z narzędziami. Przód trochę piał do góry a tył siedział nie bosko.
962km prędkość 120-150 trasa Anglia - Polska. Po tym przebiegu postanowiłem zatankować bo coś mi nie tak wyglądało to spalanie...
Mi wg komputera pokazuje 4,5l. Na zbiorniku ponad 1000 km zrobię.