Czyli montować z tyłu ? Ciut lepiej to na 100 % będzie wyglądać .
Printable View
Czyli montować z tyłu ? Ciut lepiej to na 100 % będzie wyglądać .
Witajcie,
mam pytanie, leżą mi opony 205/55 16 czy podejdą do AR 155?
Obawiam się że nie, mam 205/45R17 a z kalkulatora Twoje wychodzą większe - moje są już na styk...
dzięki za info kasztelan a i mam kolejne pyt :)
odnośnie 17 cali a raczej opon do tej średnicy obręczy najbliżej oryginału jest rozmiar 205/40 17 ale profil niski czy u ciebie przy rozmiarze 205 45 17 nic nie ociera przy pełnym skręcie? czy musiałeś coś piłować w nadkolu itd? czy przy 4 osobach w samochodzie również nic nie obciera? i ogólnie jaki komfort jazdy ? a i jakie masz et felgi? wrzuć jakieś foto
z góry dzieki
Po kolei...U mnie ten rozmiar nigdzie nie ociera na skrętach.Nic nie pilowalem w nadkolach.Przy 4 osobach nie wiem bo tyle nie woze ale jak wsadzilem na zlocie 3 szt. na postoju to trzeba na pewno miec idealne ET zeby nie obtarlo, mysle ze u mnie juz by byla kapa na większych dziurach, musial bym wywalić oryginalne dystansy.Komfort? Na dziurach jest ciezko :) na równych drogach bajecznie... Choc generalnie myslalem ze będzie gorzej, slabo jest na dziurach, nierówne drogi drogi znosi lepiej niż myślałem.ET felg moge sprawdzić jak bede u siebie bo nie pamietam ale jest duże, jakos blisko oryginalu, no i felga waska bo mam 7x17 co jest raczej rzadko spotykane, standard to 7,5x17.Jakie foto potrzebujesz?
raz jeszcze dzięki za informację. rzeczywiście 7 cali rzadko spotykane i chyba dlatego masz wsio ok, jeżeli et felgi było by niższe myślę że problemów nie było by wogóle :) myślałem o foto 155 na 17 :)
Mam też całe zawieszenie nowe a to też ma duże znaczenie.
ET mogę poprawić wyrzucając dystanse 5mm jednak tył zacznie śmiesznie wyglądać a że nie jest to auto użytkowe to nie ma takiej potrzeby. Problemem z tyłu jest szybko schodzące nadkole do połączenia z błotnikiem co powoduje że duża felga musi siedzieć bardzo głęboko żeby nie obcierało pod obciążeniem, można to przerobić jak ktoś spawa budę :)
Fotka możesz znaleźć w temacie o mojej Alfie, są gdzieś przy końcowych stronach.
Panowie, nie ma o co konia kruszyć. Ja w swojej Alfeczce miałem seryjne 15'' Speedline i to jest klasa i szyk. Każdemu gorąco polecam. Felgi mocne i srebrne pięknie się prezentują na autku.
Ma ktoś na opylenie oryginalne '16 Speedline (gwiazdy) ? :(
Sam bym takie przygarnął na zimę. Poszukiwania trwają :)