-
Zaktualizowałem dziś oprogramowanie....No płyta została w środku i napis failed...Wyłączenie nie pomagało....Odłączyłem kleme i robiłem do skutku aż za którymś razem.....zadziałało....Ktoś tu pisał iż łatwo idzie uwalić navi...Nic bardziej mylnego,...Skąd mogę pobrać mapy z 2010? Wiem że są na chomiku ale tak trzeba zapłacić...Poratuje ktoś?
-
ok pobrałem już i nagrałem...Mam jeszcze pytanie bo nie mam oryginalnej anteny i chciałem kupić uniwersalną.NIestety nie wiem która wtyczka z tyłu nav jest od anteny gps?
-
Siemka, jak wam chodzi mp3 po aktualizacji ? Wszystko ładnie śmiga ? U mnie pokazuje jakieś chińskie znaczki i nie wyświetla menu w trakcie odtwarzania. Co ciekawe stało się po zmianie języka na angielski...gdy wróciłem na włoski już nie pomogło.
-
1 załącznik(i)
Witam do jakiej wersji można zaktualizować soft?
Załącznik 240718
[
-
Możesz zaktualizować do wersji 04.08.
-
2 załącznik(i)
Zaktualizowałem do 5.00 i chyba działa, nawet mp3 tylko brak czytelnej czcionkiZałącznik 240729Załącznik 240730
-
Bo wersja MP5.00 to "samoróbka" jakiegoś Włocha, która jest nie do końca dopracowanym projektem, oprócz tego, że pozwala odtwarzać MP3, to ma też sporo bugów (m.in. z tego co pamiętam błędnie wyświetla tytuły utworów) i komunikaty głosowe wyłącznie w wersji włoskiej. Ostatnia oficjalna wersja od Alfy Romeo to 04.08 ;).
-
1 załącznik(i)
Odświeżam temat :D
Zakupiłem navi + żeby założyć w GT i teraz mam sporo pytań:
1. Gdzie można ściągnąć soft 4.08 lub 5.00 ? Na razie nie udało się znaleźć żadnych roboczych linków.
2. Jeżeli nie mam w wiązce podłączenia do BodyCompa ( ta biała wtyczka) to muszę szukać całej wiązki audio od wersji z connectem ? Czy da się jakoś podłączyć? Bo z navi dostałem spory kawał kable z białą kostką do radia ale nie wiem gdzie i jak podłączyć tą drugą część która idzie do BodyCompa
3. Kod :confused: Jak podłączyłem w swoje standardowe ISO to było 0 reakcji na wl./wył stacyjki i samo się wyłączało po 20 min. Ale trochę pogrzebałem w necie i dowiedziałem się że do swojego ISO muszę dodać A4 zasilanie +12 (np. od zapalniczki). Tak zrobiłem i zadziałało wraz ze stacyjką ale teraz wymaga kod. Ten co był razem z navi nie pasuje :( czytałem że jak wgrać inną wersję softu to problem zniknę. Dlatego zacząłem od pytania #1 :) ktoś może już miał z tym styczność?
4. Czy sama antena ( wewnątrzna cześć, ta część co się wkręca) jest taka sama w wersji bez navi ?
5. Nagle przestawiło się mi na menu na włoski, rozumiem że z aktualizacją wróci do normy ( angielski) ?