-
Tutaj marek ma rację niektórych części powoli brakuje nie jestem posiadaczem Busso ale ogólne koszty utrzymania tego auta w przyzwoitym stanie są czasami bardzo wysokie. Co do zakupu próbuje poszukac na allegro auta tańszego niż przewiduje twój budżet i za resztę go odgruzowac,tak żeby cieszył. Pozdrawiam
-
Doprowadzenie 166 z busso 3.0 do stanu porządnego to spory koszt. Biorąc pod uwagę wiek tych aut, trzeba ogarnąć/sprawdzić większość układów:
- silnik
- skrzynia
- osprzęt silnika
- wentylacja/klima
- zawieszenie/ukł.kierowniczy
- wydech
Każdy z tych układów może (nie musi) wygenerować kilka tysięcy kosztu.
IMO gra warta świeczki jeśli rzeczywiście chcesz zrobić dla siebie to auto i cieszyć się nim długo. Jeśli to na zasadzie "kupić Alfę z V6 bo nigdy nie miałem, żeby zobaczyć czy fajna i pojeździć rok" to ja bym odpuścił. Fajna już w tej chwili raczej nie będzie, bo będzie do odgruzowania. Po odgruzowaniu będzie fajna, ale wtedy nie opłaca się już sprzedawać, przynajmniej przez parę lat :P
-
ja juz mam ogarniete wszystko na nowe, została nagrzewnica peknieta co lezy już nowa na szafie i uklad klimatyzacji a tak wszystko porobiłem całkowite zawieszenie, rozrząd silnika, zero wycieków, układ hamulcowy też nowy, narazie się delektuje jazdą, na brak części nie narzekam, wzystko jest.
ps. niunia jest już nie do sprzedania, za nic na świecie.