Nie wiem gdzie wyczytałeś, że to ma być demo-car Alfa Romeo? Wręcz przeciwnie kolego, pytaliśmy Alfa Romeo i Abartha czyli Fiata w Polsce o zgodę na zrobienie takiego prototypu z ich silnikiem i odmówili pomocy i używania nazwy Alfa Romeo w ogóle. Za to dostaliśmy silne wsparcie od Audi Sport bez kapryszenia, były nawet prośby by zrobić tak Audi, ale ja jestem porąbany i chce Alfę RWD.
Wiedziałem, że spotkamy się z krytyką purystów i grymaszeniem i to nie jest złe, na szczęście najwięcej grymaszą Ci co nie tknęli poważnych projektów, uwierz mi na pewnym poziomie przygotowywania maszyny do zabawy na torze trzeba pogodzić się, że nie wystartujesz fabryczną wersją np: Renaulta Twingo, czy tam Lancii Dedry.
Jak podpiszemy kontrakt sponsorki na Alfę RWD może nazywać się np: Alfa RWD Trader Hawk ;-D, mi tam zależy na zabawie na torze i mama ogromny sentyment do Alfy Romeo. Nazwa jest wtórna, ważne jest to za słowami.
Tak czy, owak HyenaHF dzięki za dobre słowo, szczególnie żeś z Obornik Śląskich jak ja. Pozdrawiam.