Jak to zrobić? Jest możliwość zrobić to samemu?
Printable View
- tutaj masz dla 147 TS, jak to będzie dla JTD , nie wiem !!
--
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...lfy_147_a.html
--
Jeśli dobrze zrozumiałem, to ten programik pozwala wyrzucić kod ten co jest na karcie kodowej? Ale widzę że ma on chyba trochę więcej funkcji. Wiesz może gdzie można poczytać o możliwościach tego programiku?
Tak a propos, czy wiesz jak modę uzyskać z mojej GT plik binarny potrzebny do uzyskania pinCode?
PS. mnie również wyszło 29851 korzystając z Twojego pliku.
- tutaj masz helpa z pliku pomocy od Zedd-Bull programu.
- GT JTDm chyba ma body komputer, nalezy rozebrac body i zgrac plik z flasha uprocesora.
- cięzka sprawa.
--
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=QfJjIqzLTPI
--
Hmm mam taki problem..
Mój pilot dawno temu upadł.. postanowiłem go reanimować.. Kupiłem w ASO Karte Code..pasuje jest ok..
Kupiłem nową obudowę kluczyka, zamiennik z allegro.. poskładałem w całość, kupiłem nową baterie..
Efekt: Pilot jak nowy.. dioda świeci, immo działa.. ale jak próbuje zakodować FESem to wyskakuje "Battery Flat"..
Więc pytanie kupować pilota używkę i przełożyć płytkę i wtedy zadziała ? Czy to coś innego?
Dodatkowe utrudnienie do przemyślenia.. mój Bodycomp ten co pod kierownicą jest, niestety po zakupie okazało się że przednia szyba przeciekała, regularnie go zalewała.. w ASO zrobili osiowanie proxy ale powiedzieli że część funkcji nie działa.. jednak pilot przestał działać dopiero po upadku.. Więc czy Body ma coś do tego ? i gdzie naprawić takie body w wawie? bo to już najwyższa pora..
U mnie był ten sam komunikat przy uszkodzonej elektronice pilota więc bardzo możliwe, że w tym jest u Ciebie problem.
ehh :P czyli muszę kupić jeszcze jedną używkę.. przełożę płytkę do mojego i wtedy powinno dać radę zakodować ?
Jeśli nie masz uszkodzonego czegoś w komputerze to na pewno.
- potem tylko karta CODE , oprogramowanie FES (MES), AlfaOBD pełna wersja i wszystkie piloty do zaprogramowania w jednym ciągu.
CODE2 kupiłem już ;P z salonu niestety.. 220zł ze krzyczą za to.. Fesa mam.. i kluczyk zrobiłem.. ale niestety będzie trzeba dokupić drugi i zamienić elektronikę :/