O nie. Najważniejsza jest średnica tarczy.
Printable View
O nie. Najważniejsza jest średnica tarczy.
Witam
Mam do sprzedania komplet EBC Red Stuff na przód i tył oraz tarcze nacinane Speedmaxy przód - komplet z przebiegiem ok 80 km. Cena za komplet jaka dałem to 1000 PLN bez paru groszy. obecnie po wypadku wyciągnięte z samochodu a w warsztacie czekają Brembo 4 tłoczkowe i tarcze 330 :)
Nie znam się bardzo na fizyce działnia hamulca - nigdy tego nie rozpracowywałem.
Duża i ciężka tarcza to przedewszyskim wolniejsze nagrzewanie - co dostrzegłem ostatnio na torze w Tychach, gdzie ja po kilku ostych przejazdach pod rząd miałem lekko fioletową tarczę na krawędzi, a niektórzy na seryjnej tarczy puścili dymek :)
Jednak wydaje mi się, że działając siłą X na dużą i mała tarczę efekt przy pierwszym hamowaniu będzie podobny i znacznie lepszy w zacisku 4-ro tłoczkowym niż 1-tłoczkowym. Dlatego, że siła działająca na tarczę jest podobna, tylko bardziej "skoncentrowana"...
Natomiast jak pisałem, są to moje przemyślenia na ten temat, i jeśli są jakieś argumenty inne niż bo tak, to chętnie usłyszę co i jak :)
siła nacisku na tarczę też jest bardzo ważna, ale jeszcze ważniejsza jest powierzchnia tarcia i średnica tarczy.
tak samo lepszy jest zacisk alu niż stalowy bo szybciej oddaje ciepło.
Na tarcie nie ma wpływu powierzchnia tylko współczynnik tarcia i siła nacisku.
Zaletą większych tarcz, oprócz zwiększenia pojemności cieplnej, jest zwiększenie ramienia działania siły (patrz moment obrotowy).
Czy ktoś wie jakie są szerokości zacisków GTA 305mm i 330mm? Znalazłem info, że w GTA 305mm były wkładane 6.5x16 ET35. Mam 7x16 ET35 (ale inny model niż te z GTA) i zastanawiam się czy zmieściłyby zaciski GTA 305mm (bez dystansów).
pokaż wzór felgi to podpowiemy
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...012/09/226.jpg
dodam, że od szprychy do seryjnego zacisku mam od 25mm (od str. opony) do 35mm (od str. szpilek)