Jeśli nie ASO, to spróbuj uderzyć do użytkownika "tanifiat" na Allegro.
Printable View
Podłączę się do tematu. W Julce żony jest Blue&MeTomTom2 - wpinany we wtyczkę w desce rozdzielczej - na środku. Mam ją od nowości z salonu- zakup z autem. Teraz wykupiłem aktualizację map i pojawił się problem. Co kilka dni muszę aktualizować, bo zatrzymuje się GPS. Nie wyszukuje satelitów. W aktualizacjach mam co chwilę do pobrania plik GPS Quick coś tam coś. Niby aktualizuje ale za parę dni znowu problem. Co Robić??? Wgraną mam mapę Europy a aktualizację wykupiłem tylko na PL. No ile mogę podłączać to g...
do neta co 3/4 dni??? Poradźcie coś, bo szlag mnie trafia.
- - - Updated - - -
Spróbowałeś ją zresetować? Informacje o korkach są? To jest plik z pozycjami satelitów GPS i powinien się sam ściągać co jakiś czas przez sieć GSM.
O korkach zapomnij. Jak zresetować? Poza tym wykupiłem aktualizację i nie pokazuje nowych dróg. Jadę polem, lasem, a nie drogą. Mam konto TomTom MyDrive connect. Aktualizuje i za 2/3 dni od nowa to samo. Wyjątkowe badziewie.
Ja strasznie lubiłem tę nawigację... Od tego czasu do teraz używam TomTom-a, tyle że już w telefonie. Powinna gdzieś być opcja "przywróć ustawienia fabryczne", czy coś podobnego.
(Chyba) najnowszą wersję mapy możesz podejrzeć tutaj:
https://mydrive.tomtom.com/pl_pl/
Sprawdź sobie, czy masz to samo w nawi.
Przywróciłem ust. fabryczne i załadowałem na nowo aktualizację z MyDrive. Zobaczymy.
Czy ma ktoś na sprzedaż schowek pod TomToma?
można w aso zakupić samodzielnie z tego co kojarzę, ewentualnie szukaj okazji na allegro, olx albo na forum
No i 4 litery. To samo. Muszę aktualizować 1x tydzień. Zawiesza się. Łapie 1, 2 satelity i stop.
WIEM!!! Bateria! To jest słaby punkt tych urządzeń. Ja u siebie przez 4 lata musiałem raz albo dwa wymienić. Poszukaj w necie jaki typ - są dość ogólnie dostępne, a wymiana nie jest skomplikowana. Jeśli bateria jest odpowiednio słaba, to między jednym a drugim odpaleniem silnika nawigacja się wyłącza (kompletnie) i gubi pozycje satelitów zapisane w pamięci podręcznej. na 95% to powinno rozwiązać Twój problem.