wiesz ja w hondzie mam krzywy, i szukają na wymiane drugiego...skrzywił sie bo wał nie był prosty...ale kumpel mechanik tez zasugerował ze krzywią sie własnie od walenia o zawory...
Printable View
wiesz ja w hondzie mam krzywy, i szukają na wymiane drugiego...skrzywił sie bo wał nie był prosty...ale kumpel mechanik tez zasugerował ze krzywią sie własnie od walenia o zawory...
A zyciu nie widziałem krzywych korb, urwane tak ale żeby były krzywe!!!!!!! zrób fotę z chęcią zobaczę krzywą korbę
niestety silnik jest w gdansku wiec nie mam do tego dostepu:(
Korba się nie podda, zawsze lecą zawory, w końcu są kilkukrotnie cieńsze. Ze skrzywioną korbą spotkałem się w dieslu który zassał wody, nie pękła ale się wygięła.
Andrzejku, jak chcesz obadać organoleptycznie to mogę Ci ją przywieźć jeśli jeszcze nie poszła na złom:)
No w taką historię to uwięże ale nie w to że pukające zawory wygieły korby.
Chętne zobaczę krzywulca
No w uderzenia też nie uwierzę, nie ma najmniejszych szans żeby przy obijających się zaworach pogięło korby, to niemożliwe. Poza tym tak jak mówisz prędzej by pękła jakby w coś walnęła - przy wodzie się pogięła bo zaczęła ją stopniowo sprężać a przy uderzeniu w zawór nagle trafia na opór więc powinna pęknąć, najprędzej poszła by w świat bokiem bloku:)
zdjęcia wrzucę ale dopiero w sobotę ....chyba że będę wcześniej u mojego mechanika...:)ale wątpię bo na sobotę się umawialiśmy...:)a po drugie czy ja wiem czy to drogo...już wam wcześniej pisałem że jak odbiorę samochód i dostanę faktury to wrzucę całą rozpiskę co do ceny i firm wszystkich części...i porobię zdjęcia tych tłoków.....pęknięcia i uderzenia w miejscach zaworów będą widoczne na zdjęciach....bo miałem zrobić w poniedziałek jak byłem ale nie wziełem aparatu bo zapomniałem :( a telefon miałem na wyczerpaniu i aparat nie chciał się włączyć...:(jak pech to do końca...:(
tłoki pękły a zawory całe , dobre...
ja nie poweidziałem że zawory są całe...ty normalnie szukasz dziury w całym..po drugie moja kasa, mój samochód wiec po co te spekulacje....żenada...
pawlo12 tak masz racje to twoje auto i twoja kasa, ala ja i wielu tu innych tłumaczymy ci m.in ze drogie to koszta i spekulacja twojego mechanika nie jest rzeczowa...na siłe próbujesz mnie obsmarowac na forum ze s[rzedałem ci bubla, choc i tak nie jest mozliwe abym zrobił tyle km na zle ustawionym rozrzadzie,.nawet nie pomyslisz przez chwile ze mogło sie to tobie stac tylko mi...a na gg mi piszesz i mnie przepraszasz, i piszesz mi ze masz nadziejer ze sie nie gniewam...to mnie boli...