Czyszczenie środka lusterka Karcherem i sprężonym powietrzem nic nie dało ?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Printable View
nie otwierałem llusterka i nic nie czysciłem
na forum pisali że jak kłamie to do wymiany
Mój czujnik temperatury niedawno po jednej nocy też okłamuje. Zaczął nagle zawyżać około 4-5st. więc już zamówiłem ori w ASO , koszt 90zł. Stwierdziłem ze nie będę bawił sie w zamienniki bo nie wiadomo jak one będą wskazywać temp.Jak zrobi się ciepło zabieram sie za wymianę.Jedynie mam cykora czy uda się nie połamać lustra przy demontażu.
U mnie zawsze pomaga czyszczenie środka lusterka Karcherem i sprężonym powietrzem
Nie trzeba rozbierać lusterka do czyszczenia. Można przez szczeliny.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Można szybko ściągnąć lustro i ewentualnie obudowę lusterka później to będzie o wiele lepszy dostęp do wyczyszczenia i ewentualnej wymiany czujnika.
Witam wszystkich podepne się pod temat. Bawiąc się ostatnio mesem zauważyłem że temperatura z lusterka zewnetrznego wskazuje temperaturę 28,5 a jakiś drugi czujnik -40, co to za czujnik?.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/06/690.jpg
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Panowie Pomocy!
Przeszukałem forum wzdłuż i wszerz. W mojej Alfie 159 2007r nie mam wskazania temperatury zewnętrznej.
Zabrałem się sam za to dzięki informacjom z forum. Rozebrałem lusterko i tutaj zdziwienie- BRAK CZUJNIKA
Co robić gdzie on się znajduje? Wrzucam foto gdyby ktoś nie wierzył..
Załącznik 237135
A te dwa przewody tam od dołu, to nie od czujnika?
Wydaje mi się, że czujnik znajduje się w tym "sutku" na spodniej części obudowy (ale mogę się mylić).