nie wiem bede musial sprobowac jeszcze raz mocniej nacisnac hamulec to wtedy napisze co i jak.
nie wiem bede musial sprobowac jeszcze raz mocniej nacisnac hamulec to wtedy napisze co i jak.
U mnie przy gwałtownym hamowaniu zapalają się tylko awaryjne:)
dobra ale my nie mowimy o takim hamowaniu.Pozatym ta opcja byla dostepna w pozniejszych rocznikach niz moj.Chyba od 2008 r
nie Ty mowisz o awaryjnym gwaltownym hamowaniu w naglym przypadku,a my pisalismy o mocniejszym przyhamowaniu tzn.nacisnieciu pedalu hamulca
Z tym delikatnym hamowaniem to oczywiscie byl zart ale moze byc cos na rzeczy. Otoz jak mocniej naciskasz to:
- cisnienie w ukladzie jest spore
- zawsze na nierownosci moze podskoczyc kolo i ABS zadziala na kilka ulamkow sekundy.
Wiec moze byc cos z czujnikami - nie wiem.
Jedyne co wiem to to, ze komputer pisze kompletnie co innego niz jest zepsute :)
po wpieciu w FESa wyskoczyl blad czujnika na pedale hamulca.Narazie skasowany.Jak myslicie powinienem go wymienic??
Poprosimy o kod błędu. Jeśli to ten pressure sensor, o którym kiedyś Tobie pisałem to niestety problem leży gdzie indziej.
kurcze nie zapisalem bo bylo juz za pozno.Kolega skasowal zanim zapytalem o kod bledu.Jezeli to ten o ktorym piszesz to czego on dotyczy bo nie pamietam??To ten modul na pompie ABS??
C1131 – Pressure sensor signal
Jeśli miałeś coś podobnego to będziesz pamiętał, jeśli coś innego to może faktycznie problem leży po prostu w czujniku przy pedale. Czujnik przy pedale pewnie kosztuje grosze, kilkadziesiąt złotych, może warto wymienić na zapas.
Pamiętaj na przyszłość, że kody błędu dość mocno zawężają i ułatwiają dalszą diagnozę.