Ocena stanu amortyzatora po wykresie ze stacji diagnostycznej to jakaś bzdura, wylany amortyzator a tu 70%...
A żeby nie odbiegać od tematu, kto ostatnio widział Bilstein B6 na tył w przystępnej cenie?
Printable View
Ocena stanu amortyzatora po wykresie ze stacji diagnostycznej to jakaś bzdura, wylany amortyzator a tu 70%...
A żeby nie odbiegać od tematu, kto ostatnio widział Bilstein B6 na tył w przystępnej cenie?
no właśnie mówię, w rzeczywistości auto skacze jak pingpong a diagnosta mówi jakie to masz super zawiecho ;]
Dokładnie - na nowych sprężynach miałem okazję sprawdzić amory z przodu przed wymianą - oba były padnięte, a jeden już wyciekał. Na trzepaku wyszło że oba spełniają normę i nawet różnica lewo-prawo mieściła się w tolerancji :)
Witam! Odnośnie mojego Pytania na tym poście doszedłem do Finału. Kupiłem no sprężyny Kayaba Przód - Tył no i wszystko działa jak należy, a one były powodem dobojania i jazdy jak wozem drabiniastym auto się podniosło ok 5 cm na starych org sprężynach auto siedziało bardzo nisko tak że aż koła się chowały w nadkolach. Teraz na Diagnostyce na szarpakach wykazuje Przód ok 74% Tył ok 72% Na starych sprężynach Przód ok 62% Tył ok 60%. Każdy zawsze wychodzi z założenia żę sprężyn się nie wymienia, ja taki błąd zrobiłem że wcześniej nie wymieniłem Amortyzatorów i Sprężyn razem napewno było by mniej roboty bo znów musiałem wszystko rozbierac. Jestem zadowolony z efektu i każdemu najpierw polecam wymianę sprężyn a nie Amortyzatorów. Pozdrawiam i Dziękuje:)
Witam mam pytanko chce kupić amortyzatory na przód do alfy 166 2,4 JTD 140km i zastanawiam sie nad: Kraft Automotive, TRW ale słyszałem że są do bani i jeszcze Monroe reflex i nie wiem które wybrać i chciałem prosić o pomoc w wyborze jeśli ktoś by mi mógł doradzić...
Pozdrawiam
Nie chce wyjść na ignoranta ale Kraft Automotive to raczej pakowacz, a nie producent, więc ja bym odpuścił, chyba że cię stać na tanie rzeczy i będziesz sam je wymieniał. Ze znanych i uznanych: Bilstein, Sachs czy Kayaba.
Aha no myślałem też nad Kayaba ale słyszałem że są porównywalne cenowo i wytrzymałościowo jak Monroe Reflex z opini innych użytkowników...
Aha to Dzięki tomaz za pomoc wybiorę Kayaba i zobaczymy jak się będzie jeździło... Pozdro