OK. Rzecz w tym do czego zamontować grill, zwróć uwagę ze dolne zaczepy szlag trafił, a ponoc nowe grile nie maja tulei środkowych do mocowania? Notabene grill który ktos mi rozwslił tez tych tulejek nie posiada
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
OK. Rzecz w tym do czego zamontować grill, zwróć uwagę ze dolne zaczepy szlag trafił, a ponoc nowe grile nie maja tulei środkowych do mocowania? Notabene grill który ktos mi rozwslił tez tych tulejek nie posiada
Jak już będziesz miał grill to obczaj i wymyśl jak możesz to zrobić. Niekoniecznie tak jak fabryka to wymyśliła. Nie zapominaj, że są kleje dwuskładnikowe do ABS-u. Zawsze możesz przykleić, taka spoina jest bardzo wytrzymała. Swoja drogą, ten kto to rwał, to kawał chama. Oby go uwiąd spotkał:D.
To chyba był hak holowniczy i jakaś mynda za kółkiem. Koledze jak ktos zarysował zderzak to potrafił kartkę z numerem kontaktowym zostawić za wycieraczka by wyprostować sytuacje. Tak to bywa, dzięki za sugestie odnośnie klejów
@CzarnyKocur - u mnie w starym zderzaku (ze względu na zerwane środkowe otwory) trzymało się tylko na górnych i bez problemu utrzymało.
Nie latał u dołu??
Nie, trzyma i to nawet na autostradzie, i to na dwóch śrubach ;-) Ew możesz lekko podkleić dół jeśli się martwisz
Wracam z tematem grila, udało mi sie go zamontować, ale nie obeszło sie bez komplikacji. Kupiłem zamiennik firmy ISAM, ma certyfikaty TUV i SUD i w moim odczuciu poza tym ze mocowany jest na wkręty a nie śrubki nie różni sie jakością od oryginału. Plus jest taki ze ma 6 otworów zamiast 4 i jeśli ktos ma uszkodzone dolne zaczepy zderzaka spokojnie zamocuje atrapę na pozostałych wkrętach. Grill zamontowałem poprzez odepchnięta kratkę boczną, tak jak sugerował kolega kilka stron wczesniej. Niestety o ile góra kratki odskoczyła bez najmniejszych problemów o tyle dół nie chciał drgnąć ani trochę, skończyło sie tym że pare dolnych żeberek pękło i kratka odpuściła, wymienię ja przy najbliższej okazji.