To ja może humorystycznie :D
Załącznik 62521
Odpowiedź była tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/gt/7...tml#post912620
Printable View
To ja może humorystycznie :D
Załącznik 62521
Odpowiedź była tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/gt/7...tml#post912620
Za taki czarny humor likea nie będzie :P ale dzięki
A więc, tweetery zamontowane od wczoraj. Grają moim zdaniem świetnie. BOSE odżył niesamowicie i teraz ma o wiele lepszą jakość. Zamontowane bez zwrotnic, jednakże w nieco inny sposób niż kolega Maciey opisywał i wstawiał fotorelację.
U mnie wyglądało to tak:
1. Wyjęcie całego elementu
2. Wycięcie zaślepek. Otwór został wywiercony nieco mniejszy niż średnica tweetera, następnie wyszlifowany papierem ściernym. Dzięki temu dobrałem idealną średnice i nie musiałem niczego podklejać. Tweeter siedzi wyjątkowo ciasno i stabilnie.
3. Usunięcie maskownic BOSE. Montaż tweetera.
Zdecydowałem się jednak na usunięcie maskownic BOSE i montaż maskownic i elementów montażowych Hetz'a.
Końcowy efekt:
Załącznik 62725Załącznik 62726Załącznik 62727
no i gitarka. troszke biją po oczach te tweetery ale najwazniejsze że grają i własciciel się cieszy. mam już sinusy ze zwrotnicami ale niestety na razie bez zmian- brak wolnego czasu. :mad:
a c za różnica czy pomarańcz przebija przez maskownice BOSE czy Hertza? Ta oryginalna fakt, jest "gęstsza", ale ja chciałem dodać jakiegoś nowego wyglądu w środku.
a więc dziasiaj znalazlem troszkę czasu i wymontowałem tylne oryginalne tweetery które co się okazuje- w ogole nie były podłączone. co za czlowiek wymyślil takie rozwiązanie- nie wiem. wsadzić głośniki i ich nie podłączyć :D śmiech na sali.
Załącznik 62931
następnie zdemontowalem przednie zaślepki, wyciąłem (na goraco lutownicą) denka spod siatki z napisem bose i założyłem tweetry. wystarczyło wsadzić, przekręcić i się trzymają na wlasnych mocowaniach. wszystko pozakladane tak jak sie należy. gra lepiej. nie są to tweetery z górnej półki i nawet koło takich nie leżały ale robią swoją robotę szczególnie tak od poziomu głośności -10 w górę. niżej są już dużo dużo mniej słyszalne. wygląda to estetycznie i nie męczy ucha. polecam.
Załącznik 62932
kostki były tuż pod zaślepkami, wystarczylo je tylko delikatnie wyciągnąć na wierzch.
Załącznik 62933Załącznik 62934
Załącznik 62935
Nie wiem jak odkręcane... ja też je wycinałem. Albo nie zauważyłem, że to się odkręca, w co wątpię, albo po prostu występowały 2 rodzaje. Zauważ, że Ty masz auto z 2008 roku. Może po którymś roku zaszły zmiany, moje jest 4 lata starsze.
dokładnie tak, a nie inaczej ;) ja ten odlew potraktowałem wiertarką z odpowiednim sprzętem do wyżynania oświetlenia z boazerii i kontaktów. Znalazłem najmniejszy gwint, potem poszlifowałem papierem i weszło co do milimetrów :) może Kolega Maciey miał już lepsza technologię z powodu na młodszy wiek auta