-
ale 140A 12A tez może być??
a co dolega łożyska się rozleciały zaczął wyć i przestał ładować no i kupiłem drugi alternator nowy jakiś ATL ale własnie zaczyna dziac sie to samo wczoraj wyjąłem alternator na którym jezdze miesiac i ma luz góra dół i wzdłużny
tak to wygląda
-
Jeśli będzie pasować to tak. Ja wolałem kupić używany oryginał niż nowy zamiennik. Pasują z Alfy, Opla, Fiata i SAABa np. http://allegro.pl/fiat-bravo-ii-1-9-...135729036.html.
Luz wzdłużny to nie na łożyskach będziesz miał a na sprzęgiełku.
Mnie tez dziwnie wył jak odpaliłem po nocy, zrobiłem 500m i zaczęło śmierdzieć, alternator gorący był. Pomierzyłem go i ma zwarcie do masy.
-
i ten jest oryginalny taki jak powinien siedzieć?ja mam mały problem bo jestem w niemczech,a ten stary alternator jest cały rozwalony trzpień chodzi w każdą strone
-
Ten na linku to jest oryginał nawet nr.73503235 jest taki jak ma być.
Dlatego nie kupuje zamienników. a dać 200 zł a 200 Euro jest różnica.
-
wiem,zadzwonie zapytam ile by wyniosła przesyłka do mnie tutaj pewnie i tak bardziej by się opłacało
Dodano po 6 minutes:
A swoja drogą ten nowy co kupiłem to jakiś trafiony tez ze cos sie dzieje...
-
No możliwe. Lepiej nie przepłacaj bo nie warto.
-
-
Co by nie zakładać nowego tematu.
Wysiadło mi ładowanie;/ Świeci kontrolka "akumulator" czyli brak ładowania. Sprawdzałem miernikiem- 12,4V na zgaszonym silniku. Po odpaleniu spada do 11,4. Regulator napięcia czy coś innego?
A i co pewnie ważne. Przed tym wszystkim poszedł dym z pod maski z okolic właśnie alternatora. Zdjąlem pasek i sam altek kręci się normalnie
-
Witam wczoraj wieczorem poczułem straszny smród spaleniznz,ale myślałem,że to coś na zewnatrz,lecz zaczałem wachąć pod maską i też śmierdziało.Dzisiaj po odpaleniu auta świeci się kontrolka akumulatora,a sam akumulator ma 6 miesięcy i sprawdziłem ładowanie na odpalonym aucie i jest 11,8.Wiem,że alternator tylko co prawdopodobnie pada najczęsciej.Jutro go wyjmuje i sprawdzę.
-
4 załącznik(i)
Załącznik 205616Załącznik 205617Załącznik 205618Załącznik 205619Panowie wykręciłem alternator co mam teraz sprawdzić bo sam chodzi luźno szczotki są ok