mówiąc w skrócie i bardzo prosto: ''usztywnia nadwozie'' :D
Jesli kogoś interesuje wiecej zapraszam na google.
Printable View
mówiąc w skrócie i bardzo prosto: ''usztywnia nadwozie'' :D
Jesli kogoś interesuje wiecej zapraszam na google.
Jest taki parametr jak sztywność skrętna nadwozia, od niego zależy między innymi ile Ci przy skręcaniu sił pójdzie na nadwozie i jego odkształcenia. Rozpórka go poprawia, a jak masz dość stare i skorodowane auto (a nasze Alfy nie są w boskim stanie blacharsko) to efekt jest jeszcze lepszy.
ok dzięki, to w takim razie również byłbym chetny gdyby byla dostepna.
Ja tez do 147 PF
W 147 jest ten sam rozstaw ?
Popatrz na to od drugiej strony. Gdyby zrobili chociaż jedną to zapewne łatwiej byłoby kolejnym pięciu osobom się zdecydować. A tak to mamy kota w worku o którym nie wiadomo nic. Nie wiadomo jak będzie pasować ani jak będzie wykonany.
W takim wypadku Ci którzy są zdecydowani zapewne będą woleli wydać 500-600 zł i kupić Sparco czy coś podobnego - może to nie najtańsze rozwiązanie ale wiadomo czego się spodziewać.
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
A co myslicie o tym ??
http://allegro.pl/rozporka-wiechers-...188524858.html
Firma znana i popularna w Niemczech.
Pytanie tylko czy aby na pewno do każdego 4 cyl będzie pasować bo trochę mi się w km nie chce wierzyć.
Np Sparco do mojego auta wymaga małej korekcji maski ;)
Radzę szukać w google zdjęć pod hasłem "Alfa 145 strut bar" i sprawdzać jak to wygląda.
www.delta-HF.com
po wielu godzinach spedzonych na ogladaniu zdjęc silników wychodzi na to ze do kazdej wersji silnikowej musiał byc byc inny kształt ( jesli miało to być jak najłatwiejsze wykonanie). Ja chciałbym zrobić 1 rozpórkę zeby pasowała do kazdej wersji. Na razie niczego nie obiecuje bo ostatnio nic z tego tematu nie wyszło. Jesli bede miał dać jakieś wiesci dam znac.
Co do 147 to tam jest zupełnie inaczej. Mam na podwórku obie to wiem :D
Ja swego czasu chciałem komplet na przód - górną i dolną. Jak mi polski rzemieślnik wymienił cenę to stwierdziłem że wolę produkt "markowy" bo zwyczajnie jest tańszy i mniej trzeba się prosić aby fachowiec łaskawie zechciał zabrać się do pracy.
W każdym razie czekam na wieści :)
www.delta-HF.com