Widzę że temat idzie do przodu i bardzo mnie to cieszy :) Marek jesteś mistrzem!! Jak zrobisz typowe rys. wykonawcze to też je udostępnisz? Te dwa talerze sa ze sobą zgrzane, nitowane czy spawane? Pytam bo nie miałem jeszcze tego w ręku.
Printable View
Widzę że temat idzie do przodu i bardzo mnie to cieszy :) Marek jesteś mistrzem!! Jak zrobisz typowe rys. wykonawcze to też je udostępnisz? Te dwa talerze sa ze sobą zgrzane, nitowane czy spawane? Pytam bo nie miałem jeszcze tego w ręku.
Rysunki to jest chwila. Ale co CI po nich? :sarcastic: w takiej formie i tak nikt tego nie wykona :lol: Chyba że pracujesz w tłoczni i puścisz bokiem takie zlecenie :lol: trzeba to zoptymalizować do poziomu wykonalnego i względnie taniego. Tłoczenie odpada. Mam kilka pomysłów i na pewno to zrobię ale punktem wyjścia jest tu tuleja metalowo-gumowa. To trzeba kupić gotowe z innej jakiejś łatwo dostępnej poduszki. To odpowiedzialny element. Zrobisz go źle to amortyzator wpadnie Ci do środka :) tak więc trzeba znaleźć dostępną najlepiej tanią tuleję metalowo gumową (też od amortyzatora) którą ja zabuduję w nowej "kanapce" tak, żeby dało się łatwo wykonać i zachować fabryczne punkty przyłączeniowe.
A jakby tak przymierzyć czy górna część poduchy z kappy pasuje ?
https://e-katalog.intercars.com.pl/#...-phersona.html
Zostałby dolny talerzyk z tym gniazdem na sprężynę. Odszedł by problem z tą tuleją. Kolega Piszczyk pisał w tym temacie że to pasi.
Tak, to mógłby być dobry trop. Tylko musiałby mi ktoś taką pożyczyć :)
Dobra, znalazłem już na allegro :) to za tyle też mogę kupić :) jak przyjdzie po długim weekendzie to pchnę temat dalej ale faktycznie dorobienie reszty wydaje się już proste.
Hej, nie mogę znaleźć na rysunku grubości blachy. Jest taka sama w górnej i dolnej części?
Nie. Jedna to 2mm druga 2,5mm
Po wyjęciu dwóch nitów (rozcięciu) mocowanie rozkłada się na dwie części, a naszym oczom ukazuje się poduszka i ta poduszka jest tożsama z poduszką mocowania amortyzatora przedniego.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...48f800c5f4.jpg
Tylko wymiary trzeba by znaleźć przedniej i porównć.Rozciąłem starą i Markowi wysłałem wymiary tylnej.Faktycznie,przednia jest łudząco podobna do tylnej .