w dobrym takcie było by się podzielić układem dla potomstwa.
działa juz?
obraz jest?
Printable View
w dobrym takcie było by się podzielić układem dla potomstwa.
działa juz?
obraz jest?
Witam właśnie dzisiaj podłączyłem u siebie w alfie dvd, tak jak koledzy pisali.Prościej sie nie da, dla mnie gra super, dvd kupiłem manty. zamieszczam kilka fotek.
mam do Was takie pytanie:
w bagazniku jest kabelek od sterowania zmieniarka i wyjscie chinch dla lewego i prawego kanalu
czy jesli pod to wyjscie chinch podlacze zrodlo dzwieku np. odtwarzacz mp3 umieszczony gdzies w kabinie to powinno dzialac... sam dziwek i to w stereo
ma szanse to dzialac ??
Norek bardzo ładnie pracujesz nad samochodem, jestem pod wrazeniem ! :)
Bula81, jak nie śledziłeś tematu to przekonaj się na własnej skórze ze innego wyjścia jak loudlink nie ma. Dzwięk z dvd jest tylko w mono
Kayrol dziękuje za słowa otuchy, podłączyłem w sobotę żeby sprawdzić jak gra jak dla mnie to rewelacja. ale ściągnąłem bo nie mniałem końcówek do kostek ics. teraz załatwiłem jak będzie fajna pogoda to założę to spowrotem, ale teraz tak jak ma być, jak zrobię to wrzucę jakiś filmik jak to wygląda i gdzie pochowałem te wszystkie manele. ale i tak mi daleko do was.
Będzie działać.
Zrobiłem tak: kupiłem przejściówkę minijack -> 2 x RCA oraz jeden długi przedłużacz RCA. Przedłużacz wpiąłem pod wyjście na zmieniarkę w bagażniku (to 2 x RCA lub potocznie chinch), pociągnąłem do go środka w okolice ręcznego tak, że wystaje tylko wtyk minijack.
Podłączam odtwarzacz MP3 i działa bez problemu.
Jest tylko "ale": musisz mieć zmieniarkę podpiętą przez złącze unilink bo inaczej ICS będzie się przełączał na radio nie wykrywając płyty. Przełączasz ICS na CD i wszystko gra. Zmieniarka normalnie pracuje i odtwarza płyty ale dzięk pochodzi z MP3. I to ładne stereo :D
To na razie wersja testowa.
Mam jeszcze parę pomysłów ale o tym później....
P.S. potrzebuję opis przewodów w złączu unilink tzn. który jest do czego.
Ma ktoś coś takiego?
radke, sprawa jest prosta, ale użytkownicy bez zmieniarki nie mają najmniejszej możliwośći podłączenia w/w opisany sposób. A mp3 nie przerywa na chwile jak na zmieniarce kończy się piosenka i zaczyna następna ? U mnie na loudlinku słychać wyraźne przejscie pomiędzy utworami czyli na chwile sygnał zamiera.
Mictronics - Michael's Unilink Resources
unilink to skomplikowana rzecz chyba ze jestes programistą.
Mictronics - Michael's Electronic Projects ma wszystkie informacje o radiu
Dlatego właśnie kombinuję jak zrobić proste urządzenie, które po podłączeniu do unilinka pozwala ICS-wie na wykrycie zmieniarki.
To raz. Dwa zaś to dla tych, którzy mają zmieniarkę - możliwość zatrzymania pracy zmieniarki. Bo na razie, jak odtwarzam mp3 to zmieniarka cały czas pracuje i czyta płyty. Szkoda aby niepotrzebnie się męczyła...
---------- Post dodany o godzinie 11:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:47 ----------
Tak się składa, że tak :D
w takim razie na forum Mictronics - Michael's Unilink Resources jest takie coś co podłączali pod unilink i do tego discmana, ale było napisane ze nie zawsze ics chciał wykryć, nie zawsze muzyka grała i było kapryśne, wszystkie logi i wrzuty też są na tym forum trzeba poszukać.
witam wszystkich jak ktoś ma schematy ICS a ze mój ociec jest elektronikiem to stwierdził ze da sie zrobić sygnał stereo a ze mam sam alfe 166 to bedzie mozliwe przetestowanie jego rozwiazania dvd z dzwiękiem stereo