jaki przebieg ma auto ?
klapy wirowe jeszcze moga być przyczyną poszarpywania. W sumie to w takim zakresie obrotów one pracują. Przy pedale w podłodze sa max otwarte. na Biegu jałowym i niskich obrotach regulują przepływ powietrza.
Printable View
jaki przebieg ma auto ?
klapy wirowe jeszcze moga być przyczyną poszarpywania. W sumie to w takim zakresie obrotów one pracują. Przy pedale w podłodze sa max otwarte. na Biegu jałowym i niskich obrotach regulują przepływ powietrza.
Przebieg 113 000 - klap wirowych nie posiadam - 8V
jak na moje jest to wadliwy przepływomierz....
jak przyspieszysz i obroty są powyżej 2000 to rozumiem że już szarpania nie ma?
Czy szarpanie masz też w zimie? czy ustaje w tem. poniżej 9 stopni?
Odłącz kostkę od przepływki....jak przestanie szarpać to masz diagnozę.....
Właśnie w zimę było wszystko okej , problem się pojawił wraz z ciepłą temperaturą. Czasami szarpie od 1600 , czasami od 1800 a czasami od 2000 ale max do 2200 obr.
- - - Updated - - -
Właśnie dostałem info,że przepływka , overboost i egr podmieniane. Tłumaczyli mi,że "powinien dostawać dawkę powietrza 200 a dostaje ponad 500 przez ułamek sekundy" ale o co chodzi to nie wiem...
na bank przepływomierz....miałem to samo....wymieniłem przepływkę i jest wszystko ok
Bardzo mnie ciekawi jak teraz serwis wybrnie z tych wszystkich napraw na które Ciebie naciągnęli.....?
Właśnie dostałem info,że przepływka , overboost i egr podmieniane. Tłumaczyli mi,że "powinien dostawać dawkę powietrza 200 a dostaje ponad 500 przez ułamek sekundy" ale o co chodzi to nie wiem...
EGR był czyszczony pracuje prawidłowo, później zaślepiony żeby sprawdzić czy coś się zmieni bez skutku. Przepływka po odłaczeniu bez zmian, podmieniona na inną od kolegi po podłaczeniu/odłaczeniu to samo...
No to jeszcze dpf oraz wtryski zostały
Edit
Już to robiłeś. Tomek krk w podobnym temacie napisał że może to być sterowanie turbina
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2
w weekend chce zabrać się za czyszczenie turbo, pracować pracuje geometria ale może w niepełnym zakresie i możliwe, że to powoduje te dziwne zachowanie, jak się uda to będzie z tego maunal może komuś się przydać