Czyli tak jak przypuszczałem w moim mieście Pan chce 300 a że sam nie zrobię tego i check mnie wk.wia to mu chyba dam zarobić z bólem ale jednak,Myślałem po cichu że to tyle nie kosztuje dlatego pytam.
Printable View
A jak wygląda sytuacja jeśli auto posiada w miarę sprawny DPF? Jak wpłynie na niego wyłączenie EGR w ECU?
Zamknięcie EGR zmniejsza zadymienie spalin. Na ogół wydłuża to okresy między wypalaniami.
Szybkie pytanko - pewien łódzki warsztat włożył mi zbyt cienka blaszkę zaślepiająca EGR, przepaliła się po 2000km i obecna sytuacja wygląda tak - dla świętego spokoju włożyłem nowy EGR i mechanik poleca mi zamontowanie i tak pełnej blaszki. Standardowo przy wcześniejszym zaślepieniu był błąd na desce, czy czasem jak będę miał nowy EGR to nie lepiej będzie wstawić blaszkę z otworami żeby nie było błędu przepływu powietrza przez zawór?
Żadnych półśrodków z dziurami.
Najlepiej to będzie zaślepić go porządną i pełną blaszką z porządnej stali i wyprogramowanie w sofcie.
Niewiele to kosztuje, a spokój będzie na zawsze.
Witam,
mam pytanie odnosnie zaslepienia EGR w silniku 2.4jtd.Trzeba to programowo usunac niezaleznie czy blaszka jest z otworami czy bez?
Pozdrawiam.
Dzieki,pozdrawiam