2.5 v6 występowało tylko z 5-biegową skrzynią do 2003 ;) dopiero po 2003 do 2,5 wkładali 6-tki skrzynie
Printable View
2.5 v6 występowało tylko z 5-biegową skrzynią do 2003 ;) dopiero po 2003 do 2,5 wkładali 6-tki skrzynie
Nie. Na pewno wcześniej. 6-biegowa była opcją albo od początku albo od 2000r. Raczej to pierwsze.
Z opisu który mam wynika, że w '99 w 2.5V6 była tylko 5 manual lub Sportronic. Więc raczej ta druga opcja. A tak swoją drogą 5-biegowa może być lepsza :)
http://www.youtube.com/watch?v=zphKw0vgFeI
OK racja po środku do 2.5 szóstke zakładali od 2001r... Ale na 100% od 98-01 wszystkie 2.5 były 5-biegowe
Czyli pisałem że wcześniej a nie od 2003 :P
witam . wiec jestem juz po rejestracji Alfki od kubicze i łaczny koszt rzaem z oc to 2600zł bez rzeczoznawców itp. gdyby był rzeczoznawca to było by jeszcze taniej .... tak wiec jest git
No to sympatycznie. Chyba pora się pochwalić w odpowiednim dziale? ;)
Witam.
Podepnę się pod istniejacy temat.
Chodzi mi o informacje n/t silnika 2.0 TB. Wpadła mi w oko 166 z takim silnikiem i chciałbym wiedzieć coś więcej n/t tego konkretnego silnika.
Jaka jest żywotność poszególnych elementów i jakie są terminy wymian eksploatacyjnych.
I podstawowe pytanie - na co zwrócić uwagę przy zakupie 166 z tym silnikiem.
Nadszedł czas na zmiany i trzeba zamienić 147 na coś większego :-)
Pozdrawiam.
Moine.
Napisz do Mizer'a on ma taką
i z tego co wiem dostępność części zamiennych jest dużo mniejsza niż np do 3.0 v6
A 2.0 TB to taki "rodzyneczek" delikatny i który trzeba dbać bo jest ich juz naprawdę bardzo mało