Ale za to jakie wizualne wow by było pod maską...
Printable View
Ale za to jakie wizualne wow by było pod maską...
I tak wow trzeba byłoby zasłonić żeby nie było piekło pod maską
Gratulacje! :)
Mega! :D Gratulacje
Dziękuję[emoji41]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Teraz chcemy zobaczyć jak to zapier..[emoji41]
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
imtm mówił że to codzienny wóz po bułki ma być, choć gdy będzie głodny to szybciej pewnie po te bułki pojedzie :)
Schodzi z tymi wszystkimi modyfikacjami jak ktoś się przykłada i porządnie robi jak widać, a napisane tak lekko brzmi "wrzucić turbo" :)
[MENTION=59338]imtm[/MENTION] - chłodnicę oleju dodawałeś ?
Myślę, że jakby zliczyć roboczogodziny, wcale nie trwało to tak mega długo.
Dobór elementów, oczekiwanie na nie, obliczanie, doświadczenie i wiedza z poprzednich prac - choćby czas na budowę poprzedniego 1,6TS ? To wszystko jest czas. Roboczogodziny nic nie mówią, bo nie ma praktycznie firm gdzie coś takiego zlecisz i Ci powiedzą - ok, to będzie xx roboczogodzin, proszę przyjść za tydzień po auto.
Rok z haczykiem tak na oko jakoś. To dość długo. Gdyby to było szybkie, proste łatwe i przyjemne, nie byłby to pierwszy w historii wieloletniej, tego jednak licznego forum TS turbo, no drugi, poprzedni też imtm'a. Z szansą że wytrzyma wszystko, a to też teraz się będzie okazywać dopiero.
[MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION], trwało tyle bo nie miałem żadnego parcia żeby to złożyć i w zeszłym roku miałem masę pracy. Poza tym chodzi też o to żeby poza działaniem także wyglądało - czyli np dobieranie przewodów wodnych z różnych samochodów żeby były wygięte jakby były fabryczne montowane w mojej wydumce - trochę było zabawy bo trzeba było połączyć 2.0TS z 2.4 20V, chłodnicami z 1.9JTD, chłodzeniem turbo, innym wymiennikiem ciepła woda olej. A w planie mam dołożenie 2 małych chłodnic z elektryczną pompą wody.
Gdybym zajmował się tylko Alfą to spokojnie można taki temat ogarnąć w miesiąc.
Poza jeżdżeniem po bułki, cel jest taki żeby wskazówka prędkościomierza wychodziła poza skalę.
PS Leży kolektor z turbo z 1.6. Pełny boost od 1500rpm. Niezbyt to pięknie wygląda (nie wiedziałem czy zadziała ) ale działało dobrze. Zrobiłem raz próbę i trzyma 1.2-1.3 bara do prawie 6000rpm. I wtedy 1.6 szło jak wściekłe [emoji41]
Grzesiek, to będzie równoległy układ do istniejącego, załączany od 90 kilku stopni.
PS Ale już kiedyś patrzyłem na pompę z firmowej E91:)
W zestawie Noviteca, z wodnym IC, też miałem pompkę elektryczną właśnie z BMW.
[MENTION=59338]imtm[/MENTION] - wymiennik woda olej z jtd któregoś slabszego?
Ci do czasu- nie wierze w miesiąc, zawsze sa jakies to roboty i ne równolegle , właśnie dobór części , poprawki, udoskonalenia itd
W teorii moze, mając zaplecze umiejętności i wiedze oraz kontakty itd
[MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION] wymiennik z 2.4jtd W miesiąc da się to ogarnąć.
Panowie, spawać to czy zostawić izolacje????:cool:
Załącznik 241277
Na trytytki [emoji12]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Spawasz a potem owijasz termicznym :P :D
Zła taśme użyleś ta spłonie przy pierwszym odpaleniu. Proponuję z włoknem szklanym Fiber Fix :D sklei wszystko
Rogalik
Załącznik 241471
Jest moc!
Z racji lenistwa, muszę jeszcze poczekać na wygięcie wszystkich rur do wydechu. I będzie można w końcu polatać.
Ital Track Day 2018???????????
[MENTION=8725]kylo1986[/MENTION] do tej pory to może już korba wypadnie:)
Nie pitol tylko się zapisuj, ja mam nadzieje przyjechać jednym autem, ale jak się posypie to mam jeszcze 2 Alfy w domu
Niemiec teraz będzie robiony powoli, bo tak sobie siadłem i pomyślałem i wyszło mi że bez sraczki za rok sobie polatam, a w tym roku to pewnie ten ITD to będzie pierwsze wyciągnięcie go na tor z prawdziwego zdarzenia. Time Atack sobie darowałem, bo sorry, ale tam to po pojawieniu się regulaminu trochę to bez sensu się zrobiło.
Mam dożywotnio 156 i jeszcze 147 w domu też będzie z oszałamiającą mocą 115 kuni:P
Jak tam alfa się sprawuje? Przyszła wiosna czas na konkretne testy [emoji16]
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Siedzę w Niemczech i jak wrócę, będzie czekał już na mnie wydech tj. rura fi65mm przez cały samochód. Znalazłem firmę która gnie rurę według wzoru i za odcinek od kolana z turbo do końca samochodu zapłaciłem 200PLN Zobaczymy jak będzie pasować.
Na razie brzmi tak https://www.youtube.com/watch?v=jlDu49TJ8DQ&feature=youtu.be
O kurde, chodzi super :D już się nie mogę doczekać finalnej wersji
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/04/293.jpg
Układ wydechowy już czeka na montaż
Tylko ze środkowym wydechem za głośno. Po długim weekendzie trzeba zamontować tył i latać. Proszę nie komentować wieszaków :rolleyes:
Załącznik 244645
https://www.youtube.com/watch?v=71LMjw79rV4
Na tył pójdzie coś co tłumi. Bo tak jak jest teraz to nie da się jeździć.