Może jak pojedziemy razem to się dogadamy na lepszą cenę :D
Printable View
jak jezdze z synkiem to tez na otwartych, tylko jak z zona to zamykam, raz ze do dzisiaj nie chwalilem sie (nie zrozumie jak mozna wydac na wydech kase) a dwa ze ona lubi komfort w aucie i ogolnie i tak narzeka na jazde ze mna (ze za dynamicznie jezdze), wiec wydech tylko by generowal zamiast milego brzmienia wiecej gadania zony :)
ja mam pilota 2 przyciski, czarny, zgrabny, plaska powierzchnia plecow pilota. najpierw go podkleilem sobie pod fotelem za plastikiem w lewym dolnym rogu siedziska, tyle ze tam jest wklesla powierzchnia po kilku miesiacach odpadl. spadl tak fajnie ze przykleil sie na tej tasmie do tapicerki w fajnym miejscu, troche go poprawilem jeszcze i tak mi pasuje :)
ja bylem ich krolikiem doswiadczalnym, dlatego na nie wiem czy wersje finalne piloty itp sie nie roznia, na pewno tlumik ciut sie rozni (jedna klapa, ja mam 2 sterowane razem i dwie te puszki wieksze). slyszalem werjse z 1 klapa na postoju i nie zauwazylem roznicy wg mojej (na spocie miesiac temu odpalalismy zaraz obok siebie).
nie wiem jak to jest, ale ceny na stronie zawsze maja wyzsze, na allegro ich dystrybutorzy maja taniej (a przeciez na tym zarabiaja), a wiem tez ze jak koledzy z Bielska jezdzili do nich na montaz (np Giulietty) to tez placili jakby ta cene lepsza. Nie zaszkodzi zadzwonic i zapytac. Montaz robia w Bystrej zaraz obok Bielska, zeby ktos z Was nie pojechal do Wegierskiej Gorki gdzie maja zaklad produkcyjny:)
U mnie pilot ma 4 przyciski. Otw zamk i częściowo Otw i zamk. Schowany gdzieś, radio wypiete, na serwis zamknę. PS żona miała pretensje że 300km a wydech jak w 1.9tdi więc teraz mega zadowolona
No w sumie tak jak czytam to szkoda że wtedy kiedy kupowałem to nie był ulter dostępny. Można było poczekać ale sami wiecie jak się nie chce czekać. Pytanie do posiadaczy. Porównywał ktoś jak to wygląda akustycznie w porównaniu Ragazzon vs Ulter na otwartych klapach?
Ja się zastanawiam nad inną rzeczą - czy ulter na otwartych klapach (i N grupowy środkowy Ragazzona w sumie też) to nie jest troche przerost formy nad treścią?
Tzn wiadomo - Veloce jest autem bardziej sportowym niż podstawowa Giulia i tak też powinna brzmieć, czyli głośniej niż przeciętne auta na ulicy. Ale przecież nie jest to 500 konne AMG, które ryczy jak wściekłe z kilometra i wszyscy odwracają głowy. Żeby nie było jak z właścicielami Hondy - Słyszysz ryk otwartego ultera, odwracasz głowę a tam Giulia Business i myślisz sobie "co za wiejski tuning".
Moim zdaniem taki efekt do niej nie pasuje.
Moim zdaniem różnica w dźwięku między Veloce a QV powinna być taka jak między S3 a RS3 czy, między A35 a A45, między C43 a C63, czyli głośniej niż stock, ale bez przesady - subtelniej.
Od dwóch tygodni mam końcowy Ragazzona i w środku jest super - czasem buczy, czasem warczy a na niskich obrotach cichutko jak w stocku. Tylko w środku pewnie podbicie z głośników potęguje pozytywne odczucia. Niestety nie mam pojęcia jak brzmi na zewnątrz pod obciążeniem i nie bardzo mam jak to sprawdzić, bo musiałbym oddać komuś auto i stanąć z boku a chyba nikt tego nie lubi :)
Tylko ze ragazzon środkowy ma 3", a ulter chyba 2,5.
Środkowy ragazzon plus otwarta klapa będzie głośno, na zamkniętej nie wiele się będzie roznilo jak na stockowym środkowym.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
pisalem juz wiele razy, Ulter na otwartych klapach nie ryczy, jest po prostu glosniejszy i fajniejszy niz tlumiki w wiekszosci aut, akurat odpowiedni do 2.0T - jak ulal do Veloce pasuje i nikt na pewno nie pomysli o wiejskim tuningu. Do AMG sie nie zbliza z glosnoscia (ani tez do Hond 1.4 z pelnym przelotem na 3" rurze jakich pelno po wiejskim tuningu).
Nie zastanawiaj się tylko posłuchaj, jest w necie demo, są autka już zrobione. Z V6 czy V8 dźwięk nie ma nic wspólnego więc z amg nikt nie pomyli. Moim skromnym zdaniem nawet na otwartych jest średnio głośno ale wystarczająco. Dźwięk bardziej metaliczny. Parę osób już mnie pytało czy tam 6 cylindrów mam..
W temacie na razie cisza, więc może lekki offtopic. Interesował się ktoś w swojej księgowości jak ma się wydech do kosztów samochodu? Jest sens to księgować czy lepiej sobie nie zawracać głowy?
O ile mi wiadomo, możesz zaksięgować jako części zamienne :)
wydech sie moze uszkodzic np przy parkowaniu gdzies gdzie cos wystaje a z ac nie chcesz naprawiac bo znizki leca - taki scenariusz możliwy. moze tez masz klientow snobistycznych pustakow wg ktorych musiales ciut sie zrehabilitowac bo wysmiali slabo brzmiacy stockowy wydech i musiales go zmienic. duzo tego typu wymowek mozna na szybko wygenerowac.
jakby mieli sie do takich rzeczy dowalac to za chwike us moglby powiedziec szyberdachu czy większych felg tez nie mozna odliczyc z zakupu nowego auta bo nie sluzy zapewnieniu przychodu. i tak us jest do przodu bo wezmie cały vat/pit od sprzedawcy a ty odliczysz tylko czesc a potem przy odsprzedazy auta oddasz znow całość. tylko w pl tego typu logika
Ja wrzuciłem w koszty. Część jak każda inna.
Ja też, księgowa tylko potwierdzila że no problem
bede na weekend swoja giulia w Krakowie, moze ktos jest z okolic kto ma zalozony sportowy wypird, chcialbym za zywo posluchac
Gdyby był ktoś z Was chętny na zakup używanego (ok. 7tys.km) tłumika + przejściówka: http://www.ragazzon.pl/p/1178/1319/t...o-katalog.html
Proszę o kontakt przez PW.
Jeśli byłby ktoś z Poznania, kto chce pochwalić się zmienionym wydechem to bym się pisał na taką prezentację. Myślę że więcej chętnych by było.
No ja mam końcowy Ragazzon, to mogę pokazać. Sam szukam kogoś, kto ma inne rozwiązanie, albo modyfikowany środek, ale póki co sucho. Jakby co, to doradca z Voyager Group mówił, że montowali różne wydechy u nich w salonie i może dać namiar żeby sobie porównać, ale nie wiem co na to RODO:p
Z Voyagera nikogo nie znam, kupiłem w Pol-Car, ale jak by się Tobie udało ogarnąć jeszcze kogoś z innym wydechem to by było fajnie. Taki mały zlot Giuli z Poznania.
Wolajcie mnie jak bedziecie robic taki zlot :) (ja ze stockowym, więc nie pomogę w kwestii porównania)
Będę u nich w przyszłym tygodniu na poprawie montażu (wydech przesunął się w prawo przez co końcówki dotykają otworów w zderzaku) to spróbuję się czegoś dowiedzieć.
Oki, to czekamy na sygnał. Jeśli się nie uda to spotkamy się w 3, posluchamy wydechu, ustawimy auta do fotek itd.
Jak zobacze jeszcze jedno Misano w Poznaniu to sprzedaje i nie będzie żadnego słuchania :(
Załącznik 260749
Załącznik 260750
Też myślałem nad tym kolorem. Mam fotkę Misano z innymi blachami więc szansa jest.
Może moją :)
Albo moją :D
Veloce Ti to nie jest. Bartas a masz czarny dach?
Nie dostałem namiarów i wydechu tez nie poprawiali - nie widać tego aż tak bardzo, żeby było warto całość ponownie demontować. Ale myślę już nad środkowym...
no i listwe wymienili.
To kiedy i gdzie możemy się spotkać? Pozdrawiam
Ja zwykle codziennie po 17:00 jestem już dostępny. Piątkowo/Winogrady. Ale po weekendzie.
To może parking Tesco na serbskiej? Może wtorek o 19?
Ja tam nie wiem, ale może priv w tym przypadku byłby lepszym rozwiązaniem:)
Panowie miałem dzisiaj chwilę nagrałem, na biegu jałowym pierwszy filmik, drugi podczas jazdy. Ciemno już było gówno widać i też niepotrzebnie tak szybko bo szumi. Postaram się coś lepszego nagrać to wrzucę. Ragazzon Axle back.
https://youtu.be/u6oVk6dWLO8
https://youtu.be/gSzUWNvsAXQ
W środku chyba większa niż na zewnątrz, dzięki podbiciu z głośników brzmi naprawdę fajnie - chciałbym, aby tak samo było słychać na zewnątrz.
Niestety nie wiem jak brzmi na zewnątrz, bo nie słyszałem własnego auta pod obicążeniem - musiałbym dać komuś na przejażdżkę.
Ale nie zdarzyło mi się jeszcze, aby ktoś na ulicy odwrócił głowę na dźwięk samochodu, więc sądzę, że dupy nie urywa.