nie jestem pewien na którą dotre więc jak możecie dajcie jakieś namiary na siebie do się spikniemy na miejscu
Printable View
nie jestem pewien na którą dotre więc jak możecie dajcie jakieś namiary na siebie do się spikniemy na miejscu
pasuje
Z tego co wlasnie czytam czca sie spotkac w patrickswell okolo 8.30 - 9 i wyjechac o dziewaiatej takze na spokojnie powinnismy byc w nenagh troche wczesniej niz o 8,30.
Do tego pisza ze kazdy kto sie zglosil ma zarezerwowane miejsce na parkingu w calym gronie AO, ale mysle ze cala brygada zajechac to troszke przyjemniej ;)
Irish Festival of Speed
Panowie a jak jest z tym parkingiem. Można jeszcze się tam zgłosic na alfaowner żeby stanąc ze wszystkimi AR.
Żeby miec parking VIP trzeba kupic dwa bilety! Nie ma innego sposobu ?
Jak jutro uda mi się załatwic to co miałem zrobic w niedzielę ( a chyba się uda) to w piątek (chyba to jest ostatni dzień) kupuję bilety i lecę z wami :D
Czyli na 99% jestem.
Jakoś nie mogę sobie tego odpóścic.
Muszę znaleśc kogoś kto poleci ze mną bo wygląda na to że będę miał dwa bilety, a do tego z Kilkenny mam kawałek i nie chce mi się samemu tam jechac.
Mam nadzieję że wszystko jutro ogarnę i że moja Alfa stanie przy waszych na parkingu.
PS. niech ktoś ogarnie z tym miejscem parkingowym na alfaowner bo nie mam tam konta i nie wiem co jest 5!
Zarejestruj się szybciutko i napisz do kolesia iluv164v6 czy jest jeszcze szansa, żeby się przykleić do klubowego parkingu. Wydaje mi się, że nie ma określonej ilości miejsc. Raczej na zasadzie "mniej-więcej". Jeśli wiedziemy wszyscy razem, to nie powinno być problemu.
Z tego co mi sie wydaje to ten koles z alfaowner wysylal wszystkie dane 18 popoludniu do rejstracji ale moze sie jeszcze jakos upchnie miejmy nadzieje ;)
W KUPIE RAZNIEJ!!!!
Panowie niestety jednak nie pojadę z wami. Pozałatwiałem wszystko, ale dzisiaj o 14 w Dublinie baba wjechała mi w bok auta. Przednie (lekko rozbite) i tylnie drzwi do wymiany.
Kufa idę się nachlac z nerwów.
Napisałem wczoraj do tego gościa z alfaowners Iluv164v6 i można jeszcze się załapac na parking.
Nie chce mi się nie nawet dalej pisac. Idę na piwo zbic ciśnienie!
o w morde!:(:(:(
oby gosciuwa miala ubez. to lepiej na tym wyjdziesz!
za odszkodowanie nowa belle sobie zafundujesz!!!
mi sasiadka podcza parkowania przesunela tigre, w wycenie wyszlo ze auto jest mniej warte niz naprawa, wzieli fure-czek przyslali!
podziekowalem sasiadce!:cool:
Moj wypad na festival stanal wczoraj pod znakiem zapytania.
S******YN od ktorego kupilem Belle musial cos dolac do oleju. Po wymianie okazalo sie ze pali olej i juz mi sie odechcialo jazdy.
Jednak wczoraj wieczorem machnalem prawie 400 kilometrow i ubylo niecale 50ml oleju.
Takze humor mi sie troszeczke poprawil i pomimo tego ze czasami na niebiesko troszeczke przydymi i tak zdecydowalem ze jade ;)
Czesci zreszta juz dzisiaj zamowione i w czwartek autko na warsztat :)
Takze czekam na wiesci o ktorej sie ostatecznie spotykamy
tak trzymaj!;);)
na stacji w nenagh dolaczaja do nas AO, jeszcze niewiem jaka ilosc (1:P)
stacje musimy opuscic o 8,20 max!
:):):)
Powysyłałem Wam swój numer na PW. Do zobaczenia jutro :)
to ilu nas będzie w adare ?
ja napewno
ja też. O której będziecie w Patrickswell?
Tak mysle, ze skoro AO chce opuscic Patrickswell max o 9 to dla nas na opuszenie Nenagh 8,20 to jest totalny MaxMaxMaximus.
Ja i tak w nenagh chce byc kikanascie minut przed 8, jade z dzieciakami takze napewno jakies siusiu, picku i amku bedzie ;)
W Patrickswell powininsmy byc okolo 8,45-8,50.
Do zobaczyska
brzmi jak dobry plan!! i takiego tez sie bede trzymac!!!:P
do jutra!!:o
hałarju? Wróciliście cali i zdrowi? Nie pogubiliście za dużo części po drodze?
HEHE dobre!!!
Czekam na relacje i foto!!!
Kilka fotek od zaprzyjaźnionego Irola dla Richiego
https://picasaweb.google.com/Rik.Dun...CJfspYqG94Kwfw
A to nasz prywatny zlot w drodze powrotnej
Załącznik 31301
edit. 2 razy mi się kliknęło. Sorry
Załącznik 31302
:o:o:o:o:o:o:o:P
ale nie rozumiem czemu mnie obciales??? :)
A to moje fotki :)
Załącznik 31303Załącznik 31304
Oraz pare innych :)
Załącznik 31314Załącznik 31313Załącznik 31312Załącznik 31311Załącznik 31310Załącznik 31309Załącznik 31308Załącznik 31307Załącznik 31306Załącznik 31305Załącznik 31315
Oraz obiecane linki:
Czesci orginal Dublin: http://www.bodvss.ie/our-services.html
Akcesoria: http://shop.alfisti.net/
Jak jeszcze o czyms zaponialem to prosze o przypomnienie
POZDROWIONKA
Virus alfa!!!
nikt nie jest bezpieczny!!:)
Co tam Richi u Twojej Belli? Walczysz z ubezpieczeniem?
Wczoraj byłem dopiero u rzeczoznawcy, porobił fotek itp i czekam na wycenę. Dam znac co z tego wyniknie.
A tak to wygląda:
Załącznik 31569Załącznik 31570
Jestem ciekawy na ile to wycenią. To co jest zaznaczone niebieskim kółkiem, było już jak to auto kupiłem, ale poszło że to po tej kolizji. Czyli całe tylne nadkole do malowania :) , Tylne drzwi myślę że polecą do wymiany, a co wymyślą z przednimi ?
W ubezpieczeniu wartośc auta mam podaną 2tyś eu. Chyba szkody całkowitej mi nie dadzą :stop:
Jak mi dadzą hajs to wymienię tylko tylne drzwi. Znajdę je na szrocie myślę że max za 100eu, albo wysyłka kurierem z alledrogo w kolorze, tylko gołe drzwi 80-100eu.
Jedyne co mnie bardzo wpieniło to że nie zdążyłem się nacieszyc tym że w końcu Belli nic nie dolega.
Moja rada richi.
Jesli bedziesz uwazal ze za malo ci ubezpieczalnia ci daje jedz do pierwszego lepszego autoryzowanego servisu ( jak masz daleko do fiata lub alfy to moze byc jakikolwiek inny byleby markowy autoryzowany)
Zrob za 50 euro kalkulacje naprawy szkody (trwa to okolo 45min) i przeslij do ubezpieczalni - odrazu zmienkna.
Tak mial moj znajomy w seacie alhambra.
Podobne uszkodzenie jak u ciebie chcieli mu dac 650 euro, jako ze jest nieanglojezyczny pojechalem z nim do Seata, zaplacil 50 i zrobili mu wycene na 3200. ubezpieczalnia odrazu wymiekla i chciala szkode calkowita, jako ze autko ubezpieczone bylo na 3000. On nie chcial szkody calkowitej i wyplacili mu 2400 :):):)
Pamietaj ze utoryzowany servis liczy kazda srubke, klipsik, plasticzek - doslownie wszystko + cieniowanie elementow przyleglych jako malowanie calego elementu, roboczogodzine maja droga + samochod zastepczy na okres naprawy czyli jakies 3-4 dni*80 euro co tez ubezp. musi zaplacic.
POWODZENIA
Dzięki pablo za rade, na pewno skorzystam :D
Z tego co wiem to serwis fiata jest w Waterfordzie (mam 45km), ale sugerując się tym: http://www.bodvss.ie/59.html to jest też u mnie we wsi ;)
Jutro tam podjadę sprawdzic. Sprzedają też części do Alf, sprawdze ceny.
Edit:
Ubezpieczalnia zaproponowała mi 600eu na naprawę, albo 1200eu szkodę całkowitą.
To jakaś żenada jest, a do tego stwierdzili że to moja wina, bo baba ma jakiegoś światka :mad:, tylko nie wiem skąd go wzieła.
Sram na to i nie chce mi się tego wyjaśniac. Przez takie akcje mam dosyc tego kraju. Czekam na odszkodowanie ze wcześniejszego wypadku i kupię sobie lepszą Alfę, ale pewnie już w Polsce.
Najgorsze że polecą mi zniżki, ale mam już zrobione 50% z Avivy:P , ale tu ich nie wykorzystam, tylko w Polsce.
Jak by ktoś chciał to pisac na PW. Mogę się nimi podzielic i podeślę ;)
Siemka chłopaki, urlopik się skończył i trzeba było wrócić z wakacji :( Oczywista bella została odpalona :) i przejechana ;) aż milusio się zrobiło :)
pozdrowionka
czester085
hejka daj znaka jak będziesz miał wolną chwilkę to podjadę i z chęcią luknę na fotki :)
no nareszcie poprawia mi sie humorek:)
Silniczek zrekonstruowany i chodzi jak zloto
A na dodatek jeszcze odzywal sie pierwszy wlasciciel mojej 2.0 i znalazl mi maske + zaplacil depozyt + jesli bede musial specjalnie jechac po maske do Corku to jego syn przywiezie mi ja za free.
Lepszego zakonczenia tygodnia nie moglo byc :):):)