Ma ktoś jakiegoś znajomego co handluje kołami? :D Potrzebuje używki zimowe z felgami w dobrym w stanie, w jeszcze lepszej cenie ;D
Printable View
Ma ktoś jakiegoś znajomego co handluje kołami? :D Potrzebuje używki zimowe z felgami w dobrym w stanie, w jeszcze lepszej cenie ;D
Ha! Właśnie się oramkowałem, tzn. Bellę ;) Do zobaczenia na śląskich drogach.
Kuba jak bys znalazł to dwa komplety
:)
Tomek - znalazlem goscia kolo Gliwic - za komplet zimówek z roku +2006/2007 zyczy sobie ok 500-600zl za komplet 4 opon zimowych z bieznikiem minimum 6mm. Jakbysmy pojechali tam to może jeszcze bardziej zejdzie z ceny. Oczywiscie opony dobrej klasy tj Dunlop lub Pirelli.
Witam. Co tam u was drodzy panowie. :) Tomek, znalazłeś już te koła?. Bo jak byś chciał to mam kumpla co zajmuje sie takimi żeczami. Także jakby co to myślę że da się pochytać coś taniej. Pozdro.
diman - nie tylko dla Tomka te koła, bo moja Julka tez potrzebuje ;D
ja juz mam koła ;)
To nie ma problemu. Trza się jakoś zgadać i podjechać. Jak nie bedzie miał na miejscu to idzie się dogadać i załatwi za rozsądną kaske.
---------- Post added at 06:57 ---------- Previous post was at 06:54 ----------
Adam a co z tobą??????. Żyjesz ty wogóle chopak. :rolleyes:.
Tomek - no to fajnie :P Szkoda ze dla mnie sie nic nie znalazlo ;)
Diman - bylbys w stanie mi wyslalac prywatna wiadomosc z twoim nr telefonu? Chetnie pogadalbym na temat kólek do belli :)
Mój numer to 517485557. Na imie mam Damian. Jakby co. To czekam na fona. Pozdro.
i to z forum mam te kola ;) pozdrawiam
Witam. Ma ktoś jakiś kontakt z kimś kto potrafił by zakodować kluczyk. Bo mam dwa. Jednym otwieram auto a drugim odpalam. Jest to męczące. Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.
Pozdrawiam Belinię
- dzięki za mini spota (co najmniej dwie alfy :o)
i to na Szczygłowicach w tak szczególnych okolicznościach :)
A ja dziękuję za tak długo wyczekiwaną przejażdżkę Archi ;) Wszystko odbywało się oczywiście zgodnie z przepisami ;)
ps. Bella wspaniała :)
Witam
Chcę sie z Wami podzielić swoją radością zwiazaną z listem, jaki dzisiaj otrzymałem od Pana Zbigniewa Maurera. List jest odpowiedzią na moją prośbę dotyczącą stworzenia projektu logo dla Alfaholików z Gliwic i okolic (z którym to pomysłem nosiłem się od Naszego majowego spotkania w Knurowie). Właśnie otrzymałem list z odpowiedzią zawierającą szkice. Oto jego końcowy fragment, który pozwalam sobie załączyć, bo zawiera słowa skierowane również do Was:
"sprawia mi wielka przyjemnosc gdy dowiaduje sie o klubach z Polski a szczegolnie z moich rodzinnych Gliwic!Z przyjemnoscia zrobilem pare szkicow o ktore pan prosil, z nadzieja ze moga byc pomocne w opracowaniu waszej klubowej grafiki.
Serdecznie pozdrawiam pana oraz wszystkich Alfistow z ARGIO i mam nadzieje ze uda nam sie spotkac podczas mojej nastepnej wizyty w Gliwicach,
Zbigniew Maurer"
Pozdrawiam
Artur
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...o_argio_1_.jpg
Sory że tak pytam. Ale kto to jest pan Zbigniew Maurer. I o jakie szkice kaman bo nie wiem o co chodzi???... Jeśli można wiedzieć oczywiście.
archi "widzę ze znasz wpływowych ludzi na mieście.. " :) dobra robota
Archi - ty nie "pier...ol"
tylko pokaż te szkice
od Pana
Witam
Wyjaśniam o co chodzi.
Jakiś czas temu zwróciłem się do Pana Zbigniewa Maurera (niezręcznie jest mi pisać kim jest, bo miałem jak dotąd wrażenie, że dla Alfisti to rzecz oczywista, jednak... jest gliwiczaninem z pochodzenia, jednym z wybitniejszych stylistów Centro Stile Alfa Romeo - m.in. projekt 156, w którym odegrał znaczącą rolę, więcej - bez obrazy - łatwo znaleźć w necie), z prośbą o zrobienie jakiegoś szkicu loga dla alfistów - alfaholików z Gliwic i okolic.
Inspiracją było dla mnie majowe spotkanie w Knurowie.
Jest wiele naszych - raczej luźnych grup - z miast Śląska, ale nie stanowią one trwałych form. Łączy nas forum i spotkania, ale jak to w gronie indywidualistów (za jakich uważam świadomych posiadczy AR) czasami trudno przy takim układzie o coś wiecej. Mam na myśli lokalny gliwicki - na początek, a z czasem może ogólnośląski klub - podobny do tych z Wrocławia, Częstochowy lub Łodzi. Właśnie spotkanie sprzed kilku lat klubowiczów z Łodzi z Panem Maurerem stało się dla mnie inspiracją do nawiązania z Nim kontaktu.
Pomyślałem, że skoro mamy taką Postać w sercu stylistycznym AR to warto spróbować.
Mimo wielu obowiązków Pan Maurer znalazł czas, jak widać na zamieszczonych wyżej grafikach wraz z pozdrowieniami, (bocian - to właśnie te trzy szkice, które zamieściłem, dla mnie to więcej niż wiele, i cieszą mnie ogromnie) aby przygotować kilka propozycji, które bedą stanowić podstawę dla stworzenia - myślę, że bez zbyt daleko idacych zmian - loga tutejszych entuzjastów AR. Dla chętnych bedą stanowić w przyszłości dodatkowy wyróżnik aut (być może w formie naklejek lub innej - na to przyjdzie czas) oraz miejsc spotkań (banery, flagi itp.)
Przy czym jak pokazał pierwszy spot, pojęcie okolic jest bardzo pojemne (co jest powodem do radości), i bynajmniej nie było moją intencją popadanie w niezdrową pychę, kiedy podejmowałem tą inicjatywę, raczej wynikało z poczucia dumy, że jest tak wybitny człowiek z mojego miasta (stąd punktem wyjścia są Gliwice i okolice), związany z podziwianą przez nas marką - który być może zechce dać nam coś, co stanie się początkiem ciekawej - a dla mnie ważnej - histori tu i teraz.
Zaproponowałem, aby elementem logo była gliwicka radiostacja - miejsce charakterystyczne i znane nie tylko na Śląsku, stanowiące zarówno miejce spotkań, czy widoczny punkt odniesienia - wyrażający ponadto pewną ideę - łączności, a dalej bycia razem, i co ciekawe... zapoczątkowaną przez wybitnego Włocha Guglielmo Marconiego, twórcę radia. Jak widać (mimo, że radiostacja stanowi kopię pewnej znanej wieży z Paryża) wszystkie drogi prowadzą do... Italii.
Zatem postaram się teraz o szybkie przygotowanie finalnej wersji logotypu - który mam nadzieję zostanie przez Was zaakceptowany, i przyjęty za swój - nasz.
Mam nadzieję, że ktoś z Was zechce przemyśleć i przedyskutować pomysł na klub - proponuję ARGIO (Alfa Romeo Gliwice i Okolice).
Jestem przekonany, że w przyszłości dzięki mocniej - niż poprzez samo forum - związanym z nim członkom łatwiej będzie wspólnie podejmować różne inicjatywy i realizować pomysły, jak na przykład spotkania z osobami formatu Pana Maurera, czy wspólne wypady do ciekawych miejsc (np. muzea motoryzacyjne, włoskie - dobre - restauracje), albo na jakiś tor, zawody? Ciekawym przykładem dobrych efektów takiej współpracy było spotkanie w Ustroniu, i oczywiście zlot Alfaholików w Biłgoraju.
Proszę piszcie co sądzicie o moim pomyśle?
Dzięki Marshall, odpowiedź Pana Zbigniewa Maurera uważam za wielkie wyróżnienie!
Pozdrawiam
Pomysł jest ciekawy ,tylko nie wyświetla mi się te logo( nie wiem czemu?) dlatego trudno mi wydać opinię.
Bardzo dobry pomysł,element loga ciekawy można powiedzieć wizytówka Gliwic jak i śląska bo jak by nie było jest to unikalna konstrukcja i nie boję się tu powiedzieć że na skalę światową.
Archi do dzieła :)
Archi, chylę czoła, jest to ciekawy projekt, a Twój pomysł bardzo przypadł mi do gustu :)
Mógłbyś jeszcze raz wrzucić te szkice? Bo coś ich nie widze :(
Witam,
właśnie jestem po rozmowie z Arturem. Tak jak jest napisane są to szkice, które wymagają dodanie kolorów i ewentualnie drobnych zmian. Chcielibyśmy jednak pozostawić pierwotną wersję w jak największym stopniu.
W miarę możliwości postaramy się z Arturem przygotować kilka "kolorowych" wersji (tu z pomocą prawdopodobnie przyjdzie na znajomy grafik Artura), chociaż być może czarno- białe też będą świetnie wyglądać (na np. czarnych samochodach).
W przyszłym tygodniu spotykam się z Arturem w celu omówienia projektów oraz koncepcji jak również ostatecznej formy naszego loga (naklejki na auto, flaga na szybę etc...). Jeśli ktoś chce pomóc proszę o informację.
W miarę możliwości będziemy Was informować o postępię prac.
w załączniku znajdziecie szkice, otrzymane od Pana Maurer'a
Już teraz wielkie ukłony dla Artura :beer:
pozdrawiam,
Adam
Teraz to je widać. Mi osobiście podoba to w lewym górnym rogu. A tak wogóle to 01.10.br. organizujemy większą impreze na stawach jakbyście chcieli koledzy alfiści to serdecznie zapraszam. Będą też zawody wędkarskie.Zapowiada się całkiem fajna impreza, a jak wyjdzie to się okaże. Także serdeczniewas zapraszam.
Diman, o której ta impreza się ma zacząć?
Trzeba mieć własny sprzęt? Karta wędkarska? Może jakaś lista osób które by się ewentualnie pojawiły? :)
Witam
Adam mnie już trochę wyręczył, przez chwilę - po pierwszym wstawieniu do postu - nie miałem jak dodać tych grafik, tutaj je podzieliłem na mniejsze - choć jakość nie będzie idealna.
Załącznik 34920 Załącznik 34921 Załącznik 34922 Załącznik 34924 Załącznik 34925 Załącznik 34926
Trzeba mieć własny sprzęt,karty nie trzeba.Zawody odbywaja sie na Łowisku rodzinnym w Pilchowicach (tam gdzie mielismy ten mały spot ostatnio) 01.10.br.Zebranie zawodników jest o godzinie 8.00 a rozpoczęcie zawodów o 9.00,wpisowe 5 zł. Chętnych prosimy o zgłaszanie się pod nr. tel. 698-419-372
W sprawie tych zawodów. Tylko swój sprzęt i wpisowe 5 zeta. Liczba osób ograniczona. Także jak ktoś chętny to dzwoncie pod numer podany wcześniej i się zapiszcie.
---------- Post added at 06:52 ---------- Previous post was at 06:51 ----------
A co z tobą Adaś. Już dawno cię nie było.
---------- Post added at 06:57 ---------- Previous post was at 06:52 ----------
A tak wogóle to fajnie by było jakby zjechało się pare ślicznych alfek. Ewentualnie jakiś grilek potem czy cosik.:P
jakby było tydzień później, to pokazałbym Wam jak się łowi. znam już ten staw jak własną kieszeń :)
jeśli ktoś chce to mogę udzielić cennych rad co na haczyk wrzucić i w którym miejscu usiąść.
Damian spotkamy się w czwartek ? może być na stawie ale jak będzie pogoda, to przy okazji pomoczę kija. dam Ci ten naklejki i pogadamy o wymianie wahaczy.
aaa i pozdro dla Artura, który jechał swoją i ze swoją Piękną :) prawie kark skręciłem, gdy zobaczyłem Was :D
w ten weekend jestem we Wrocławiu, także w poniedziałek będę już na śląsku.
pozdrawiam,
Adam
To szkoda że cię nie będzie. :(.
---------- Post added at 07:02 ---------- Previous post was at 07:01 ----------
A z tym czwartkiem to daj cynka. To się spikniemy.
Dzięki,
odwzajemniam pozdrowienia - najlepsze jest to, że jesteś pierwszym alfaholikiem spotkanym przeze mnie na gliwickich drogach, z którym było "pomachane-odmachane" :), bo nawet jeśli gdzieś mijam oramkowane auta to albo widzę je w pewnej odległości albo stoją zaparkowane :o
archi jak bys mnie trafił to nawet dał bym sie namówić na wspolne piwo :D