Przejechałem się wczoraj TBi i już wiem że nie chcę diesla w następnej 159 . :)
Printable View
Przejechałem się wczoraj TBi i już wiem że nie chcę diesla w następnej 159 . :)
mi się ostatnio zmieniło, jak nie wyjdzie giulia lub wyjdzie ale kaszana to coraz bardziej podoba mi się i ciągnie mnie do f30:)
Ja jeździłem ostatnio w Niemczech 159 Tbi podkręconą na 260Km i 420 Nm... To jest moja alternatywa do poprzednich 159 tylko, że jakoś mi 17 tys euro w portfelu nie zalega.:(
Mnie poraża przód 159, pomimo że ma już kilka lat to nie ma (jak dla mnie) alternatywy...gdzieś tam może Audi, ale po cichutku czekam na Giulię. Brawa dla Pana Giugiaro!
Ja planuje kupic Dodge Challenger - podoba mi sie bardzo. Moze byc nawet v6.
bierz brerkę, z TBi posuwa elegancko
Potwierdzam Tbi daje dużoooo frajdy z jazdy. :)))
To czas działać :P :D
Temat brzmi co kupić po 159, odpowiedź,następna 159:). Ja powiem szczerze przymierzem się do nowego IS a i zrobił na mnie wrażenie,ale jak obejrzałem się za nim jadąc z żona powiedziała: czym się zachwycasz przecież twoja Alfa jest ładniejsza: )
Nie zgadzam się , każde nowe Maserati urzeka :) ale to moje zdanie
Mnie tez sie podoba ale nawet jesli bym kupil to koszty serwisowania chyba by mnie zabily na smierc;) v8 od ferrari i raczej brak zamiennikow. O ile nie mieszkamy w Italli i nie jestesmy nadziani kasa jak sklep z kremowkami.
no nie moge Widelec go nie urzekl.To moze Multipla to zrobi??
Tu podzielę zdanie przedmówców , nowy IS to bardzo fajne autko. Stylistyka może nie każdemu się podoba , ale mi jak najbardziej. :)
Myślę że to jedyny rozsądny następca. Już mam takie coś na oku. :-)
A co myślicie o Peugeot'cie 508SW GT http://www.peugeot.pl/showroom/nowy-508-3/sw/ ?
Znajomy jeździ już ponad rok i sobie chwali. Fakt, że 2.0 i nie GT. Bardzo fajny samochód, wygodny, zbiera się bez zastrzeżeń, silnik diesla niesamowicie cichy, wnętrze ergonomiczne, wszystko pod ręką. Mogę to powiedzieć z perspektywy zarówno kierowcy jak i pasażera. Natomiast jak chce się poszaleć to raczej słabo wypada. Prawdopodobnie brakuje tego co jest właśnie w GT - dobrego zawieszenia.
mi sie podoba 508
Co do Peugeota 508SW - przymierzałem się i do niego, szukając czegoś przyzwoitego i nie nudnego jako rodzinne auto na wiele kolejnych lat. W porównaniu do Mazdy 6 - za cholerę nie mogłem się za kierownicą usadzić porządnie. W Maździe jak w Alfie w zasadzie, wszystko intuicyjne i bardziej na kierowcę nastawione .W pugu wieeelka kierownica, gadżeciarsko przyciskowo i jakoś "niesamochodowo" . Choć stylistycznie fajnie i może się podobać.
Inne spostrzeżenie - jakoś na większy wygląda niż faktycznie miejsca wewnątrz oferuje.
I duży dysonans rzeczywistych odczuć materiałów wnętrza w rzeczywistości w odniesieniu do oglądanych wcześniej w katalogach i internecie - Peugeot świetnych fotografów i oświetleniowców zatrudnia :)
A po przeczytaniu doświadczeń użytkowników z jakiegoś forum też jakoś różowo nie jest.
I o ile pamiętam ten silnik (1.6THP) ma zalecane długie okresy wymian oleju - to źle wróży.
I na jazdę nie dało się umówić, bo był tylko z dieslem :-/
No i mieszane opinie o 1.6 turbobenzynach - rzekomo pierwsze były problematyczne, co później zmieniono, ale to ma być auto na wiele lat, więc odpadło.
Fajny ma dach panoramiczny ! :) przed Fl był w standardzie. I sporo możliwości konfiguracji kolorystyki w porównaniu do niemal żadnych w Maździe.
Ale cenowo przed faceliftingiem w porównaniu do Mazdy 6 o podobnej mocy i z automatem był zdecydowanie tańszy, dając więcej gadżetów z wyposażenia. Duże promocje z centrali mieli plus salon na wejściu coś tam oferował a nie alarm i dywaniki tylko :) Teraz po FL pewnie przez jakiś czas nie będą skorzy do tak dużych rabatów.
Dla mnie przegrał z mazdą.
Mi też się podoba , nawet bardzo ;)
508 GT jest chyba tylko z silnikiem 2.2 HDI 204 konie.Ogladalem i wedlug mnie bardzo przyjemny samochod.Tez sie nad nim zastanawiam.Kup i zdaj relacje:p
Siedziales.w tym ?
Fotele i "deska" ci pqsuja!
Dla mnie spoko.Wnetrze i fotele daja rade.Ogolnie dobrze wyposazone, xenon, dach panoramiczny, automat z lopatkami przy kierownicy itp. Nie wiem jak to jezdzi ale przypuszczam ze przyzwoicie:D
Nie no spoko
Ja tylko tak
Odkilku lat mam zboczenie na fotele i dal tego pytalem
Ja se tam na razie posmigam 9 a potem jak juz corka.nie bedzie chciala ze "starymi" jezdzic to se pomysle :p
Zacznę od tego że zasugerował mi tą markę kolega który ma Gullietę i wybrał Skodę Superb TDI DSG Combi jako auto służbowe mając wcześniej mocno wyposażonego Passata. Po miesiącu szczęśliwy rozstał się z Skodą [szkoda całkowita], klnąc na czym świat stoi że wybrał właśnie Skodę Superb ... bo miała być "prawie tak dobra jak Passat" - a nie była tak dobra w szczególności w prowadzeniu [tu i ja przestrzegam przed wyborem Superba mając obecnie AR159]. Kolega zrządzeniem losu został obdarowany 508 GT i tak zainteresowałem się tym modelem auta. Zawieszenie według mojego kolegi jest "odpowiednie" do jego oczekiwań z sugestią że tylko w wersji GT ze względu na wielowachaczowe zawieszenie z przodu i tyłu i odpowiednie wyposażenie.
Podsumowując wersję GT z 2014 r. przed FL:
- siedziałem w jego aucie przez 30 sekund ale uznać muszę że fotele są wyjątkowo dobre a zakres regulacji oczekiwany na maxa.
- jest automat z łopatkami w zestawieniu z solidnym dieslem,
- silnik pracuje OK [autem jeszcze nie jeździłem z braku czasu],
- konsola środkowa robi odpowiednie wrażenie a deska jest OK,
- w aucie nie ma specjalnych udziwnień, radio gra b. dobrze, nawigacja jest zrozumiała,
- niestety nie ma dostępnego aktywnego tempomatu,
- kolega ma Xeony i są OK a po FL będą "FULL LED" - tu mam wątpliwości czy to zdaje egzamin.
Obecnie 508 przeszła FL i gama silników się zmieniła ale ma być również dostępna wersja GT. Po jazdach próbnych autem napiszę z pewnością kilka słów komentarza.
Liczę w szczególności na Wasze słowa krytyki wobec 508 GT po FL ... ale za 2 lata wracam do Gulli - jeśli tylko będzie.
PS. zwykły 508 nie to samo, co 508 w wersji GT - znacząco się różnią te auta.
Ktoś coś może powiedzieć o Insignii merytorycznego ? Będę się pewnie decydował na lato. Raczej benzyna 2.0 T.
Miał ktoś dłużej do czynienia z tym samochodem ?
A co powiecie na dresowóz serii 3 e46 w coupe?
Ja przesiadłem sie z e46 na 159. E46 to starszy model. Jesli juz to predzej e90
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Zbyt wiele może na temat Insigni nie powiem, ale jakąś styczność z nią miałem. Wygląda ładnie nawet bardzo, ale według mnie to wszystkie jej zalety. Kuzyn kupił nie dawno z silnikiem 1.8 i 20" felgami, auto nie jedzie, ale dobrze wygląda :) Jak już wspomniałem w środku wygląda również bardzo dobrze (nowocześnie), ale za to jakość materiałów z których jest wykonana nie powala (wygląda trochę tak plastikowo). W 159 jest zdecydowanie lepiej. Ja osobiście nie zamienił bym 159 na Insignię.
Między e46 a 159 przepaść jest ogromna w Twoim odczuciu? Jeśli chodzi o Twoje odczucia z jazdy - bo nad różnicami przy wnętrzu czy wyglądzie zewnętrznym nie ma się co rozwodzić :P Mówią że BMW pod względem właściwości jezdnych nie ma sobie równych - czy to prawda z Twojej perspektywy?Cytat:
Napisał Sandacz1
Mialem 5 sztuk bmw przez 3 lata, e30,2xe36,2x39 powiem jedno tak bezawaryjnego auta nie spotkalem a mialem juz kilkanascie w zyciu,jesli kupisz uczciwie utrzymane bedziesz sie cieszyl, teraz z nudow przesiadlem sie z e39 na 156sw :)
zanim przesiadlem sie do z bmw do alfy jezdzilem pare dni oplem i starym mercedesem c . Jak wsiadlem do alfy i zaczalem jazde próbną odrazu na mojej twarzy pojawił się usmiech. Prowadziła się nawet odrobine lepiej od bmw. Ale ja mialem diesla 320d. Fajne autko jezdzilem 5 lat. moze coupe ma sztywniejszy zawias i prowadzi sie lepiej. Na youtubie jest niemiecki test gdzie porownoja prowadzenie samochodow i 159 zajmuje tam 1 miejsce przed e90.
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Jezdzilem Insignia z 2,0 CDTI czyli naszym JTDM :) Niezle auto chociaz troche "ciezkawe" dla mnie charakterystyka podobne do 159 (ktore mialem z 1,9 Jtdm)
zona ma teraz Insignie z 1,6 turbo 160km. Troche slabawy ten silnik, brakuje pojemnosci, ale generalnie przyjemniej sie jezdzi benzyna niz dieslem
Sent from my iPhone