Mandziel te felgi nie wejdą Ci do 166 chyba, że odważysz się zmieniać piastę itd itd ale to rzeźba, rzeźba i jeszcze raz rzeźba.
OZ Palladio mam takie w GyTy ;)
Printable View
Szkoda kurcze bo wyglądałaby na nich jak milion dolarów. Wzór jest świetny coś ala telefony ale 18".
Mimo wszystko podrąże jeszcze temat, popytam.
PS - w pierwszym poście podaję et.
no już prawie, jak nie podejdą to nie wezmę.
gdyby były węższe to możesz śmiało brać bo przeciez założyć dystans zmieniający rozstaw śrub to nie kłopot. Ale przy tej szerokości jak doliczysz minimum 17mm na dystans (bo takie są najmniejsze które zmieniają rozstaw) to może już nie być ciekawie. Jak masz możliwość przymiarki to przyłóż koło do auta i dodaj 17mm, bedziesz miał odpowiedź. I warto wiedzieć, że dystane będą kosztować około 500zł. Nie każdy bierze to pod uwagę. Wzór faktycznie ładny ale jak dla mnie swiadomość, że fele są z mietka burzy wszystko.
- - - Updated - - -
ale podoba mi się, że mimo wszystko próbujesz....
To, że z mietka nie problem ukryć, na pewno w miejscu logo mercedesa pojawiło by się "nic" lub logo Alfy. Oczywiście jeśli ktoś zna temat i wie, że ten wzór od mietka pochodzi to się oszukać nie da :). Jest pewien problem, nie robią dystansów zmieniających z rozstawu 108 na 112. Gdzieś wyczytałem, że na zamówienie jedynie ale też nie za bardzo.
I niestety tak jak koledzy wcześniej pisali, za szerokie 9,5 cala z tyłu, wystawałyby znacznie poza zarys auta, idąc dalej fajnie by było zawiechę najlepiej na pneumatyka zrobić, a to już kasy jak lodu. W sumie jest to wszystko do zrobienia ale prawdopodobnie w ok 10-12 tyś na gotowo (same felgi z oponami w ogłoszeniu ok. 4,5tyś pln), a może i więcej nie orientowałem się odnośnie zawieszenia więc mogę się mylić. Nie ukrywam, że taki cultstyle chodzi mi po głowie i myślę, że prezentowałaby się imponująco.
To Cie teraz już nieźle poniosło..... Nie obudziłeś się spocony? :sarcastic:
Wszelkie pytania kierowac do west coast customs, nie ma rzeczy niemożliwych:) 5000 tys dolarow przesylka auta statkiem w ta i spowrotem, kolejna 5000 na zawias i przy okazji za 3000 wysuwany 50 " tv z tylu za siedzeniami. Do tego za jakies 10000 silnik big block 8l i kolejne 5000 za naped na 4 lapy.
Sent from my C6603 using Tapatalk 4
Nie liczac kosztow robocizny oczywiscie ;) hehe, pomazyc zawsze mozna:)
he he he :) się człowiek napatrzy na te furki http://cultstyle.pl/ to go ponosi :)
coś tam się pomyśli jeszcze, nie z tymi to z innymi felgami.
ja słyszałem jeszcze, że niektórzy zalewają/spawają stare dziury na śruby i wiercą nowe w dobrym rostawie. Sądze, że na cultstyle właśnie powinieneś znaleść info o tym.
http://www.ebay.de/itm/Alu-Komplettr...item20d899c80b
Po co rzeźbić jak można poszukać w niemcowni i wyrwać coś ładnego idealnie pod nasze włoszki :P
no muszę przyznać, że niezłe. Tyle tylko, że aż 19", da się na tym jeździć u Nas ? :)
Mam podobne, tylko, że z rantem. Tylko, że też 5x112 niestety. Załącznik 109764
Jechałem Volvo S60 na 19" (235/czyba 35) i wrażenia takie:
- po pierwsze jest dużo lepiej niż myślałem
- jeżeli zawias jest dobry, to nie jest aż tak twardo/nic nie "wali"
- największy problem to "prowadzenie" w koleinach i na nierównościach
To "prowadzenie" wynika przede wszystkim ze złego ET (rant felgi równo z błotnikiem), więc gdyby ET było dobre, to naprawdę nie jest tragicznie. Kluczem są zrobiony zawias oraz świeże i miękkie opony (np. michelin).
U mnie w mieście jeździ golf na takim profilu. Dla mnie to jest sadomasochizm:D
W 166 mam 18" i profil 40. Przyjemnie sztywno, prowadzenie bajka, koleiny średniawka. Trzeba uważać na dziury i jechać rozsądnie. Wydaje mi sie, że schodzić poniżej tego profilu nie ma sensu, bo jazda będzie stresująca.
No właśnie, i tu dochodzi jeszcze jedna kwestia - wytrzymałości felg 18"/19" na takie akcje. Bo muszę przyznać, że telefonami 17" "udało" mi się wjechać parę razy przez te kilka lat w takie dziury, że aż strach. I felgi całe. Raz nawet pękła mi lampa wewnątrz (DEPO, nie Valeo), a felga i opona OK.
Masa to ja Ci powiem
Kup Teraz 3 998,00 zł wysyłka GRATIS z dostawą 3 998,00 zł
4X MICHELIN PILOT SUPER SPORT 235/35R19
:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
Tanio panie
Faaak!
Kupowałem 18" vredenstein i myślałem, że dużo zapłaciłem:)
Ja dzis zalozylem oponki Sunny 3970 chyba Made in China :) 250e za 4 sztuki ha! Plus zalozenie, wyszlo 310e. Na razie jestem zadowolony zobaczymy jak bedzie pozniej. Lepsze to niz uzywki, w ciagu roku 4 razy zmienialem na "bardzo dobre" uzywki. Szkoda kasy moim zdaniem, juz wole na tych Chinskich posmigac.
jeśli masz zawias z tyłu w bardzo dobrym stanie to pewnie, gorzej jak już jest trochę dojechany i Ci wyząbkuje nowe opony
koledzy jak wam się widzą te felgi dwa ostatnie zdjęcia ?? Załącznik 111056
Widzę tylko jedno zdjęcie i zdecydowanie na nie.
ja też bym tego nie założył
To ja jeszcze wrzuce swieza fotke swoich felg. Dla mnie styka i zostana az sie alfa rozpadnie.
fifth zacnie w ch..j! ZENDER też robi robote szkoda, że kiere źle założyli. Co to za kolor? b. ontario czy oddisea?
Kolor blue ontario, fele ATS z dystansami albo jak kto woli adapterami + 2.5cm Zawias -35 na Blisteinach B6 do tego, gumy poliuteranowe na tyle. Fele ladnie wychodza, zgrywaja sie z nadwoziem, nie sa tak zapadniete jak orynginaly. Zaciski brembo ( 2.0 TS.) Jest dosc twardo w takim zestawieniu ale zadnego nurkowania przy hamowaniu nie ma, w zakrety mozna wpadac z kazda predkoscia;)
Modelu nie znam, jest to wzor V z wkleslym srodkiem. Na stronie ATS lub ebay znajdziesz podobne. Moje sa z 2007 roku. Ceny za nowe od 1500 funtow do 4000 ja kupilem troche taniej oczywscie ;) mialem farta. Pare minut tylko na ebay wisialy wiedziałem ze za chwile ktos je zgarnie. Rozmiar felg 8j 18” opony na zdjeciu 225/45/18. Ats sprzedaje z oryginalnymi adapterami. Po zmianie adapterow mozna je wsadzic do prawie kazdego auta.
Panowie mam takie pytanko czy felgi 16'' 6.5 cala 5x108 ET 36 58 mm wejdą mi do alfy 166 pod brembo ? Oszukałem się wstecz na forum i dużo jest opinii chciałbym jakiejś porady eksperta jestem zielony w tym temacie oczekuje na jakąś miłą odpowiedz. Dzięki :D
To wszystko zależy od wzoru felgi. Najlepiej to przymierzyć. Z 16tką, oprócz dedykowanej felgi może być ciężko.
Hmm.. oki dzięki :D A jeszcze takie pytanie gdyby się nie zmieściła pod brembo co mi zostaje w takim wypadku zrobić :( ?
Spróbować założyć dystans. Tylko wtedy jest to dodatkowy koszt no i nie wiadomo czy felga nie będzie za bardzo wystawać. Co to za felgi?
http://allegro.pl/felgi-stalowe-alfa...678247854.html wiem wiem one są okropne :< przyznam sam :( ale posiadam opony na zime nowe 16" a tak to się założy jakieś kołpaczki i przejeździ zime hehe :D
Po pierwsze nie napisałeś że to stalówka, a po drugie że to od alfy 166 :P Powinny pasować. Osobiście wolałbym dołożyć i kupić alusy 16tki za niewiele więcej. ET36 są pod brembo, ET41 pod zwykłe.
uffff prezess kamien z serca mi spadł ja już szukałem dystansów po internecie 0.0 nom stalówki zapomniałem napisać hehe :D
- - - Updated - - -
Aaa wlasnie jeszcze chodzi mi o śruby do tych felg muszą one być stalowe ? czy mogą być od alu co mam teraz :D
Mogą być od alu.
demonek, nie rozumiem Cie... chcesz kupić masakryczne stalówki za 380, kiedy obok masz dedykowane alusy za 430zł ???
trzecie z brzegu:
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-lan...690980522.html
a jest takich więcej!