Jeśli przeskok technologiczny i jakosciowy w Alfie Giulietta mialby byc taki jak miedzy Golfem IV a VI to lepiej zeby premiery nie bylo w ogole :p Powiedz mi czym rózni się Golf IV do VI poza drobnymi, kosmetycznymi zmianami?
Printable View
Nadmuchali golfa czwartego i wyszedł piąty....
Ja między IV, a VI też nie widzę wielu różnic. A z Vką to pamiętam było tak, że na miesiąc przed premierą prezentowano już zdjęcia VI.
oszaleliście z tymi porównaniami z Golfem:))))) stop.
W związku z nowościami nt nowego modelu wypadało by zmienić nazwę :D
http://www.alfanews.pl/2009/12/04/gi...+Romeo+News%29
Na animacji wyglada nawet nawet ;)
<nie mam polskich znakow>
nie. Wsadzą pewnie silnik 0.6 litra z 7 turbosprężarkami i będą "spuszczać się" nad ekologią. Nawalą elektronicznych pomagierów przez co samochód będzie ważył 2 tony i mimo 200 iluś kuni będzie dawał podniete na poziomie sejczento. JES ! przedni napęd ! będzie można przestrzeliwać zakręty między słuchaniem eko ryku rzędowej 4.
Coraz mniej Alfy w Alfie.
To wygląda jak za przeproszeniem vw czy tam podobne wozidło
Wczoraj widziałem zdjęcia tej Giulietty... Gdybym był bardziej w Photoshopie ogarnięty, to wstawiłbym w miejsce scudetto, atrapkę od Astry, Golfa czy innej Toyoty i śmiało można robić prezentację nowego modelu wymienionych marek. Oryginalność Alfy gdzieś zaginęła :(
Niestety, nowa Alfa nie będzie się niczym wyróżniać na ulicy...
Choć - tak naprawdę - nie mam powodu do zmartwienia bo i tak jej nie kupię :D
W dzisiejszym Auto Świecie (07.12.09) na stronie 8 w dziale Prezentacje jest artykuł na półtorej strony o tym aucie.
Trudno się nie zgodzić z wyżej wymienionymi zarzutami. Auto ma kształt niemal idealnie naśladujący nową astrę. To samo zresztą zrobiono z subaru: impreza wygląda teraz jak wypasiony lanos. Sprzedaż panie, sprzedaż. Za wszelką cenę. A wiadomo, że lud w swojej masie, kupuje to, co sztampowe, podobne, takie same. Masz to w muzyce, w filmach, masz też w motoryzacji. Kapitalizm wchodzi w schyłkową fazę: wszystko niedługo będzie takie same.
Jak w komunistycznej Korei.
sorry, ale czym się 147 wyróżniała. w którymś wywiadzie prezes Alfy mówił że nie da się co chwile wypuszczać arcydzieła. W gazetach jakoś zachwycają się nad nową alfą, tylko widze wam ciężko dogodzić :P Jakby to było BMW czy VW to pewnie była by to 159 w mniejszym rozmiarze. może by była piękna ale już nie oryginalna i raczej nudna...
światłami, scudetto wrzynającym się w zderzak, klamkami w słupkach, zegarami w tubach, opływową linią.
Teraz to brzydkie może nie jest, ale szału nie ma. Postaw 145 obok Golfa II albo Golfa III, a Giuliette obok najnowszego Golfa. I jak to wygląda?:) Jedyne co dobre to to że jest dłuższa...
racja Tuti, 145 i golf, nawet najnowszy, i giulietta i golf. A jeszcze lepiej postaw giuliette obok nowej astry... Nowa astra to praktycznie giulietta bez scudetto.
147 to akurat bardzo wyróżniający się samochód.
147 tak ale giulietta już nie. Następca 159 też sie nie bedzie wyrozniał, powstanie nowy mondeo, łamany przez passata.
Znalezione w sieci --> http://autokult.pl/2009/07/12/nowy-o...-to-blizniaki/
krótkie bo krótkie ale jest:D
Czy wam juz na mozg na siadlo zeby porownywac Astre do Giuleitty ?!
Giuleitta to rozwiniecie 147 i to widac, a podobniestwo sylwetki jest na zasadzie ze ten segment tak wyglada, bo inaczej to wyjdzie na to ze Golf ma "oryginalna" sylwetke bo nikt takich ksztaltow nudnych nie uzywa.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/12/73.jpg
http://www.rpmgo.com/images/alfa_romeo_147_cnc.jpg
No własnie, Milano. No własnie. A kto jest szefem desingu w Alfie? Ano Frycek. Niemiaszek.
Takie czasy - każdy dziwoląg i każdy taki sam. Zawsze można sobie sprawić coś co jest samochodem bardziej niż mniej:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/12/77.jpg
:D :D :D
Konkurencja dla Golfa :D
Sama nazwa " gullietta" jest złym pomysłem bo do prawdziwej gullietty jej daleko
a kto pamięta prawdziwą giuliette? daj spokoj:) to wiedza niszowa, dla fanów. Dla ludu, zwłaszcza facetów, nazwa Giulietta brzmi podniecająco:))) Mam Giuliette... ooooooo:)))
Przestańcie narzekać jak starzy ortodoksi.
Ważne że jest nowy model i nie jest zły.
Zrobili by coś na wzór gulietty chociażby Tylny napęd
to by była rewolucja, niestety finanse raczej nie pozwolą na coś takiego..
Na pewno nie w hatchbacku. Dobrze, że zrozumieli, że nie można robić średniej limuzyny (169) z FWD i uparcie dążą od kilku lat, żeby tam zamontować RWD :)
Przepraszam Cie kolego ale nie rozumiem?? Wygląd to kwestia gustu :)
I co Wy macie z tymi Golfami??
A co do Alfy, fakt,że podobieństwo do Astry jest spore, ale wcale nie dyskryminuje tego samochodu.
Ja kupiłem Alfę ze zdrowego rozsądku:P Argumenty??
Jakość, prowadzenie, ekonomiczność, itp. itd. wygląd tak naprawdę zszedł na dalszy plan!!
Nie zapominajcie koledzy Alfisti , że Alfa to nie tylko wygląd ale też jakość, technologia, i prestiż z najwyższej półki.
nas kręci wygląd. lubimy ciekawe auta, nie lubimy koszmarnych wozidup. chcemy miec ładne auta, które mają ładne logo i ciekawą tradycję. Scudetto to nie tylko trójkąt na masce. To jest to "coś" czego nie ma kia, hiunduai czy seat albo inne lipne wozidła. a VW? to samochód, jak nazwa wskazuje DLA LUDU.
No co, niektórych mogą kręcić w Alfie też takie argumenty.
a kogo obchodzi jak alfa wyglada;) wazne jak jezdzi i banan na twarzy ma byc;)
Obecnie technologia Fiata. To taki sam prestiż jak jeździć Audi A3 i mówić, że to klasa sama w sobie, zapominając o tym, że to VW (auto dla ludu) z inną karoserią.
Wygląd to dla mnie też sprawa drugorzędna, ale Alfa powinna być wyjątkowa i wyróżniać się na tle konkurencji. Tak było od zawsze.
Giulietta?
-Technologia Fiata (nie licząc tylnego zawieszenia)
-Wygląd jak w każdym kompakcie
Aaaaa od konkurencji wyróżnią ją Q2 i Alfa DNA :D
Hmmmmmmmm no niech pomyśle.Jestem nowy na forum i nie chce się wymądrzać ale.
Technologia Fiata ... to jednak zaleta nie wada. Technologie tą bardzo uznaje - nie odmawiają posłuszeństwa pompo-wtryski, koła dwumasowe, nie ma problemów z popychaczami zaworowymi z pompami wody, jak to bywa u konkurencji która walczy tak samo z usterkami jak i my. A jeszcze wspomniane systemy Q2 DNA, itp itd. odproność na kiepskiej jakości paliwa....Zaleta/Wada znakomite i niewytrzymujące polskich dróg zawieszenie.
Ekonomiczność - zużycie paliwa na poziomie max. (miasto - zima/lato) 6.5/5.5, przy tej mocy i masie uważam za bardzo dobry wynik. Ale mogę się mylić.
Prowadzenie?? No powiedział bym, że najlepsze w klasie aut FWD (ale nie jeździłem nigdy "koronnym" Fordem Fokusem)
Jakość?? Materiały wykończeniowe nie wycierają się, ładnie wyglądają i są przyjemne w dotyku, choć niestety na początku coś czasami zatrzeszczało ale szybko sobie z tym poradziłem. Jak na klase kompakt - pozytywnie....No i nie widziałem jeszcze Alfy która była by skorodowana. Wada - mogli by poprawić się wreszcie z jakością montażu
Wyglad - kwestia gustu.
I właśnie za to wszystko Alfa da się lubić.
Jeśli przesadzam i nie zgadzacie się z tym co napisałem to kupcie inne auto, skończą rozmyślania:)..... Bo po cholerę wam awaryjna, kiepska jakościowo, nieekonomiczna i niezbyt ładna Alfa w której zamiast wskaźnika paliwa zamontowany jest licznik spadku wartości który bardzo szybko leci do zera??
Nie nie kolego!!!! Napisałem to jako ironie do powyższych komentarzy.
W życiu bym tak o żadnej Alfę na poważnie nie napisał....w dodatku na forum.
Mam nadzieje że się koledzy nie obrażą! Po prostu, chłopaki mają "kryzys" i trzeba im pomóc.:D..i co nieco wytłumaczyć, flaszkę wypić