Dojrzewam do usunięcia programowego i zaślepienia EGR-u. Gdzie w Warszawie najmniej problemowo można to zrobić i jak dużo czasu trzeba na to poświęcić? Pzdr.
Printable View
Dojrzewam do usunięcia programowego i zaślepienia EGR-u. Gdzie w Warszawie najmniej problemowo można to zrobić i jak dużo czasu trzeba na to poświęcić? Pzdr.
Witam serdecznie,
poszukuje dobrego mechanika do mojej Alfy 156 2.0 JTS Selespeed. Niestety ale na przeglądzie okazało się ,że samochód ma przekroczoną siedmiokrotnie dopuszczalną wartość spalin. Przejechałem się do ASO koło ulicy Grochowskiej w celu informacji co może być powodem. Zdiagnozowali ,że albo katalizator albo silnik się "kończy". Następnego dnia pojechałem do osiedlowego mechanika żeby zobaczył jak wygląda katalizator. Okazało się poprzedni właściciel postanowił całkowicie wyciąć katalizator.... :mad: silnik pobiera dużo oleju i ma zawyżone spalanie. Dodatkowo przy dodaniu gazu czuć nieprzyjemny zapach spalin oraz delikatnie biały dym. Nie jestem mechanikiem i nie potrafię dokładnie zdiagnozować silnika dlatego potrzebuje znaleźć dobrego mechanika w Warszawie albo nawet w okolicach (do 100 km) który mi powie co jest przyczyną , prawidłowo zdiagnozuje silnik zrobi rzetelną ocenę i wycenę (bez naciągania) a dodatkowo ewentualnie podjął by się naprawy.
Witam,
Okazało się, że mam nieszczelną klimatyzację w swojej Alfie GT. Znacie jakiś serwis zajmujący się klimą na terenie Warszawy do którego mogę śmiało odstawić samochód aby mnie nie oskubał ze wszystkich oszczędności?
Pozdrawiam,
Za daleko, szukam czegoś w Wawie/Piasecznie. Od Pana Roberta nie za bardzo jak będę miał wrócić gdy zostawię już samochód.
Podwozi do Mińska. Ale jak uważasz. Ja też mam kawałek do niego uważam że warto. Koło Piaseczna jest mechanik opisywany w tym temacie.
znowu wróciłem do Alfy i obecnie robię ją na śląsku bo jest sporo rzeczy do zrobienia, ale nie chce mi się za każdym razem organizować tam naprawy, więc wolałbym na jakieś pojedyncze naprawy znaleźć coś na miejscu. I teraz tak:
- Arkuszowa - jak oni robią i jak z cenami ?
- AJS - mam ich najbliżej, ale widzę, że są sprzeczne opinie chociaż na facebooku widać, że robią też jakieś rzadsze modele i mają sporo roboty. Najbardziej by mi u nich pasowało, ale czy warto ?
- Pablo - pewnie 100% gwarancji zadowolenia, ale jednak jest to zadupie i strata całego dnia na dojazd
Druga sprawa to obecnie potrzebuję kogoś od gazu - znacie kogoś w Warszawie ?
Też jestem ciekawy opinii o AJS? Może ktoś coś powiedzieć? Warsztat nie powala wyglądem zewnętrznym. Mam rozrząd do zrobienia.
Z Pablo garage mailowałem, poprosiłem o zapisanie na najbliższy termin (wolny był za 1,5 miesiąca). Nie dostałem odpowiedzi zwrotnej, przypomniałem się tydzień później, również bez odpowiedzi. Słabo z komunikacją.
Zawalony robota jest. Może zadzwoń do niego.
Gdzie mogę zamontować w Wawie hak do AR 166?
Cześć wszystkim, potrzebuję speca od zbieżności (159). Byłem na ustawianiu jakimiś laserkami najnowszej generacji, ale dalej ściąga mnie na prawo i prostuje przy tym kierownicę która swoją drogą też była ustawiana, do tego przy różnych prędkościach potrafi "tłuc". Dziwna sprawa, bo wszystko było wyliczane przez komputer co do ułamków stopnia.
Jak coś tłucze to sprawdziłbym zawieszenie dokładnie. Jak jakiś element niedomaga, ma luzy, to ustawiać można sobie w nieskończonosć
Auto Błoński Zielonka - Zawieszenia i geometria. Ja polecam.
dokładnie jak wyżej też polecam Błońskiego, zawias ogarniają niesamowicie.
dzięki za info, zadzwoniłem, z góry powiedział żebym zamienił koła, sprawdził i dopiero będą myśleć. co się okazało... chyba jest dobrze, tylko gra mi w głowie muzyka z x-files, bo albo mam omamy albo nawet kierownica się wyprostowała... czy to możliwe?
Mozliwe, ja zrobilem remont zawieszenia i pojechalem na geo na nowych zimowkach, kierownica prosto i prowadzenie wzorowe. Potem zalozylem letnie opony, na ktorych kupilem auto i kierownica sie przekrzywila a auto zaczelo sciagac. Poprostu stare opony dotarly sie do zużytego zawieszenia i auto jezdzilo prosto. Po remoncie zawieszenia te krzywo dotarte opony powoduja efekt sciagania. Czeka mnie kupno kompletu nowych letnich, na szczescie te stare juz sie i tak kończyły.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Zna ktoś miejsce gdzie starannie i dokładnie wyregulowali by mi maskę na srubach? Jest troche krzywo spasowana. Zapewne jakiś lakiernik/blacharz poradzilby sobie z tym najlepiej?
Potrzebuje pomocy.
Przebrnąłem przez te wszystkie tematy i trochę mam bałagan w głowie.
Reasumując, gdzie mogę zostawić AR159 celem regeneracji turbo + przeprowadzenie podstawowych akcji serwisowych w niskiej cenie? Warszawa, ew. gdzieś skąd wrócę ZTM.
Kojarzy ktoś taki zakład w Warszawa na ulicy Bema (jest to droga jak się jedzie na dw. Zachodni żeby dojechać od strony Tunelowej)?Jest taki duże logo AR, mam tam dosyć blisko, serwisował tam ktoś auto?
Możesz zostawić w Kobra Mechanik na ul Sławińskiej 15 na woli. Oni mają sporo dobrych opinii na dobrym mechaniku. Mi regenerowali turbo 1,5 miesiaca temu. Koszt regeneracji to 1100zł plus 400zł robocizna.
Nie wiem czy w warszawie znajdziesz taniej.
tutaj masz link do fejsa bo strony www nie mają
https://www.facebook.com/pages/Kobra...=page_internal
Sprawdzałem, a później robiłem zawieszenie. Dość konkretne sprawdzenie w mojej obecności, pokazane dokładnie paluchami co i jak. Później wymiana 4 wahaczy i poprawka małych dupereli wiszących pod autem - osłon termicznych itp. Wszystko ok, cena również.
Robią głównie włoskie auta, byłem kilka razy, ruch po autach widziałem. Na plus wolne terminy i punktualność (ale nie było większych problemów przy wymianie).
Od siebie polecam.
Robiłem teraz kompletne zawieszenie w 166, podejście do klienta rewelacja, punktualność rewelacja, jakość rewelacja.
Polecam.
Witam, szukam sprawdzonego warsztatu w Warszawie gdzie mi zrobią porządek z klapami wirowymi ( czytaj usuną )
Z góry dzięki za pomoc.
Jakiś godny polecenia i tani tłumikarz w Warszawie lub okolicach? Polecicie kogoś? Dzieki za info.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Koledzy nikt na prawdę nie orientuje gdzie w Mazowieckim będę mógł usunąć mechanicznie i elektronicznie klapy wirowe w 2,4 ?
Zależy mi na czasie bo już nie działa prowadnica a nie chciałbym żeby jakaś się urwała, przy okazji pewnie jeszcze bym chętnie zaślepił EGR.
Z góry dzięki za pomoc.
PabloGarage pytałeś?
Jeszcze nie, zaraz poszukam namiarów na niego i jutro zadzwonię, dzięki za pomoc.
z własnego i innych dobrego doświadczenia:
www.tlumikiharfowa.pl
Gdzie można przetrzepać przed zakupem dobrze samochód w Warszawie? Chciałem podjechać do Twardowskiego, ale niestety w grę wchodzi jedynie sobota, a to zawęża mocno pole manewru...
Witam serdecznie, przepraszam że to pierwszy mój podst i od razu w tym dziale
Czy zna ktoś zaufanego mechanika w okolicach Legionowa?