Hej!
Panowie czy Ktoś wie jak wyjąć w Giulii panel klimy abo nic nie uszkodzić i jeszcze może ktoś wie z jakim momentem należy dokręcać prowadnice foteli do podłogi? Z góry dzięki za ewentualną odpowiedź.
Printable View
Hej!
Panowie czy Ktoś wie jak wyjąć w Giulii panel klimy abo nic nie uszkodzić i jeszcze może ktoś wie z jakim momentem należy dokręcać prowadnice foteli do podłogi? Z góry dzięki za ewentualną odpowiedź.
wyjmowałem ze 2 razy, ale nie pamiętam, dawno temu, pare minut z tym zabawy było o ile pamietam to też chyba zewnętrzna część mi się odpinała, ale czy ją dokliknąłem i dalej meczyłem czy zdejmowałem nie jestem w stanie sobie przypomnieć - po prostu jedna z setek rzeczy w aucie jakie robiłem i jakos robota poszła nie zwracałem uwagi.
jeśli natomiast chcesz dodać grzanie, to raz to próbowałem (grzanie kiery) ale na fotelach bez grzania- i mimo kompletu wiązek w aucie, wymiany panelu/kiery i doprogramowaniu nie ruszyło - dorabiałem swoje proste sterowanie. Ty kupiłeś jednak fotele z grzaniem, więc powinno ruszyć.
Co do momentu - na wyczucie haha, co tam było M8 z jakimś dużym torxem typu 50 czy coś? z 20-30Nm to tak zgaduję ale z wyczuciem.
Wiem, bardzo pomogłem haha
Hej! Co do grzania kiery, to póki co nie planuję jej wymiany. Fotele mam z grzaniem, kupiłem kompletne wnętrze od poliftowej Giulli veloce, ale takiej potestowej, przedprodukcyjnej. Zaraz idę to montować i ciekaw jestem czy fotele zagadają i czy nie będzie jaj z lusterkami. Dam znać jak poszło..
powodzenia, jak to się mówi, kto nie ryzykuje ten niema, wiele rzeczy się udaje, tu akurat raczej spodziewam się sukcesu. trza by dodać też easy entry off bo nie wiem czy masz ustawione w proxi, to w trybie edycji ręcznej, daj znać co masz w bajcie 74tym (Ctrl-Alt+C na tabie z ustawieniami proxi)
Dzięki za wsparcie :) Fotele zamontowane i o dziwo wszystko działa, tylko jak zawsze jest małe ale... Miga licznik przebiegu! Z obserwacji fotel działa jakby sam sobie nie ma wpływu na ustawianie lusterek, nie odjeżdża po wyłączeniu zapłonu, ale pamięci fotela działają ( bez lusterek). Nie wymieniłem jeszcze sterowników szyb, które pochodzą z tego samego auta i nie wymieniłem panelu klimatyzacji z grzanymi fotelami czy to może być powodem migania licznika? Czy wymiana panelu klimy może rozwiązać problem? Dodam, że nie mam grzanej kiery, a na panelu będzie przycisk od tej funkcji czy to nie będzie problemem? Mesa jeszcze nie wpinałem, może wieczorem znajdę czas. Z góry dzięki za pomoc...
musisz mu proxy zrobić
Witam wszystkich. Bardzo dawno mnie tu nie było. Czy jest może nowy firmware do Stelvio - stara wersja z 2017? Czy w ogóle są robione upgrad jeszcze do tego softu?
Będę b.wdzięczny za jakieś info.
jakies moze sa, duzo zalezy jaki masz konfig, czy aso chetne itp
- - - Updated - - -
nie ma tylko musisz puscic. mozesz wlaczyc juz grzana kiere/fotele w proxi przy okazji. panel wymienisz obojetne kiedy. sprawdz czy masz wiazge do grzania kiery zdejmij oslone kolumny wtyczka szarna 2 pin po prawej stronie kable czarny i szaro zielony chyba. jeszcze pytanie czy twoj zwijacz kiery ma piny/tasme z grzaniem, w razie czego mam nowe. kiere w sumie tez mam swoja ori z grzaniem ta wersję sport czy jak ja zwali (z veloce) moge sie z nia rozstac. kiera uzywana rok stan o ike pamietam idealny.
przyciski szyb/lustetek to nie zmieniaj, jskby zaczelo cos szalec to wtedy zmienisz, ale skoro w tym momencie nie szaleje to twohe wydaja sie git do tego cswm