QV we Wrocławskich korkach zużywa mi od 9,7 do 12 li. 18 są idealne, byle nie ładować się w dziury, na zimę mam 17. QV ma niesamowity power i nie posiada durnowatego start & stop. Natomiast TCT to coś, czego brakuje mi w QV
Printable View
QV we Wrocławskich korkach zużywa mi od 9,7 do 12 li. 18 są idealne, byle nie ładować się w dziury, na zimę mam 17. QV ma niesamowity power i nie posiada durnowatego start & stop. Natomiast TCT to coś, czego brakuje mi w QV
Witaj,
Moim zdaniem 18 w Polsce to pomyłka. Ja mam 17tki i w przeciągu roku 2x wymiana opony i felgi. Raz rozwalona w Warszawie a raz we Włocławku (no ale tam drogi to poligon)
18 w lecie używane sprawdzają sie dobrze. Po prostu trzeba pamiętać, że nie weźmiemy każdej dziury, jak jakas sluzbowka na stalowkach :P
mialam jazde probna QVka i 170TCT. Musze przyznac, ze QV- to jest to! w TCT absolutnie nie czulam mocy 170KM,a wcisniecie pedalu gazu w podloge do konca, nie spowodowalo np. szarpniecia mojej glowy w zaglowek ;) jak na 170KM, to jakos cienko towyglada, takze QV bedzie i basta.
autko, ktore mam na oku ma 18''opony, wiec zostaje mi szukanie felg 17'' + opon na zime. 225x45xR17 beda OK? Pirelli czy cos innego? bo przy 235KM to juz ma znaczenie :) aha, zeby mi pod gorke moja czesto slabo odsniezona podjechaly :)
pozdro!
A włączałaś tryb Dynamic?
tak. tylkow sumie na nim jechalam. nie powalilo mnie. Zlwaszcza po wczesniejszej jezdzie QV ;)
Ja jeździłem oboma silnikami i ani jeden, ani drugi nie powala. QV też w fotele nie wciska.
dzieki za opinie :)
mam jeszcze tylko 1 pytankodo Was, Koledzy - czy zapasowka 125x80 R17 wejdzie na zaciski hamulcowe QVki? zadalam to pytanie w serwisie, ktory chce sprzedac to auto.. ale czytalam na tym forum, ze oni w tych serwisach to rozne kity wciskaja....
pozdro!
Jeśli kupisz dedykowaną dojazdówkę (jest jako opcja wyposażenia), to wejdzie.