też tak sprawdzałem ale u mnie już przy 30 stopniach nie załacza świec.wydaje misię że gość coś mi w programie pogrzebał nie potrzebnie.
Printable View
też tak sprawdzałem ale u mnie już przy 30 stopniach nie załacza świec.wydaje misię że gość coś mi w programie pogrzebał nie potrzebnie.
Witam wszystkich. Posiadam auto od kilku miesięcy i sprawuje się bardzo dobrze. Problem polega tylko na tym ze po 2 kilometrowej jezdzie i zgaszeniu silnika muszę go krecic około 8 sekund żeby zapalił. I tak jest zawsze po takiej krótkiej trasie. Jak jest zimno pali elegancko, jak jest nagrzany mocniej i złapie większą temperaturę tez pali dobrze. Błędów żadnych nie ma po podłączniu pod diag delphi. Nigdzie nie mogę znalezć rozwiązania na tę dolegliwość. Może miał ktoś kiedyś taki problem i wie o co może chodzić. Proszę o pomoc i pozdrawiam
Najpierw szukamy istniejących tematów.
- magil
Za niskie dawki startowe. Za słabe ako. Za wolno kręci. Rozrusznik do regeneracji. Słaba masa. Zapewne jtd 8v
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Hej moja też strasznie wali przy zapalaniu dzieje się to tylko na ciepłym. Dodaje filmik a już postanowiłem regeneracja rozrusznika może będzie lepiej ☺️https://youtu.be/V5UQVbLdt3g
Silnik 2.4 ktdm 20v. Aku szybko kreci bo nie jest stary
- - - Updated - - -
A o co chodzi z tymi dawkami startowymi? Jak to sprawdzic?
a to da się dawki startowe ustawić w różnych zakresach temperatury?
A nie ma może jakiegos czujnika przy układzie paliwowym który robiłby taki problem? Zawsze jest tak ze na lekko cieplym jak jeszcze wskazówka temp nie drgnie krece 8 sek i to nie przypadek tylko zawsze 8 sek musze go krecić
U mnie kręci krótko łapie za drugim obrotem ale jak powiedziałem na ciepłym zatalepie :/ dodam że przy ruszaniu na zimnym z 1 szarpie trochę więcej objawów typowych na dwumas nie ma ;/ myślę może poduszki ? Co wy na to na cieplym przy ruszaniu już dużo mniej szarpie przy ruszaniu.
- - - Updated - - -
Czy te telepanie przy rozruchu na cieplym może być winny dwumas ? Na zimnym ladnie. Bo mi się wydaje że na dwumas nie ma działania temperatury ?