witam przyszedł mi sprzecik Mini Wifi ELM327 ElM 327 Wifi V1.5 OBD 2 II
teraz pytanie jakis programik do niego, prosty w obsłudze a pokazujacy np kiedy była robiona wymiana oleju, wskasujacy błedy oraz ich kasowanie? (laczenie poprzez wifi z iphone)
Printable View
witam przyszedł mi sprzecik Mini Wifi ELM327 ElM 327 Wifi V1.5 OBD 2 II
teraz pytanie jakis programik do niego, prosty w obsłudze a pokazujacy np kiedy była robiona wymiana oleju, wskasujacy błedy oraz ich kasowanie? (laczenie poprzez wifi z iphone)
do Elm327 miałem FES i MES, obydwa dobrze hulały, jednak po zmianie mojego PC gdzieś mi się zawieruszyły, a były w pełnej wersji, jak ktoś miałby dla nas coś takiego, to byłbym wdzięczny. Aktualnie mam problem z błędami po wypadku w Julce, a w Brerze tylko czujniki parkowania raz działają, raz nie, przez co można się czasem przy cofaniu od czegoś odbić ;)
fes, mes?szukam czegoś na iPhone ewentualnie androida coś co pokaże mi szegoly takie jak wymiana oleju..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
dam radę :) a dobry to program wszystkie dane co chce w nim otrzymam.. także kasacja bledow
Cześć Kamil żak znalazłeś jakiś dobry program???pzdr
Ja mam AlfaOBD na komórce od kilku miesięcy, a MESa na kompie od kilku lat - wygodniej mi korzystać z laptopa, AlfaOBD tylko ma przeznaczenie w razie czego (w trasie gdyby zaszła potrzeba), lub gdy MES czegoś nie chce zrobić (np dla TBI MES nie pokazuje Knock Countera, a AlfaOBD tak, więc sobie sprawdziłem że jest 0 tak jak być powinno).
W każdym razie AlfaOBD na pierwszy rzut oka ma praktycznie to samo co MES, i wydaje się w pełni funkcjonalna. Może jednak inni, którzy więcej używali się wypowiedzą.
Czesc. Alfaobd to chyba jedyny soft, ktory nie chce mi sie laczyc z elmem bluetooth. Nie laczy sie z poszczegolnymi modulami, rowniez wersja pelna. O co może chodzic?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Koledzy, połączę sie tą elmą ze wszystkimi modułami w 9 ? Mam tez vag kkl ale wchodzi tylko w silnik abs i airbag w mesie. Fajnie jakby ta elma z alfaobd tez chodzila bo moj kkl nie chce
http://allegro.pl/elm-327-adaptery-f...946769979.html