Kolego a na jakiej maszynie kładziesz DA? Jak tak to bym brał jakąś średnią gąbkę typu żółty 3m
Printable View
Kolego a na jakiej maszynie kładziesz DA? Jak tak to bym brał jakąś średnią gąbkę typu żółty 3m
Raczej nie to taki 2w1 cleaner + glaze jednak ma tendencje do lekkiego przysychania i czarnym miekkim padem się nie chce docierać wiec spróbuje flexa żółtego.
Rotacja, średnia gąbka do wykończenia na rotacji to kiepski pomysł tym bardziej przy miękkim czarnym lakierze.
Czym zabezpieczacie scudetto?
Woskiem jak karoserię czy coś specjalnego do chromów?
jest sprawa, psy mi leją na felgi i zostają na nich zacieki. Moje pytanie brzmi: jak to domyć? Ktoś na myjce doradził mi pastą tempo przetrzeć, czy to nie uszkodzi powłoki lakierniczej na feldze?
Mocniejsza piana aktywna daje radę spokojnie. Po Tempo zostaną ryski jak potem dobrze umyjesz.
BTW lakiernik lakierował mi błotnik i połowę drzwi - prosiłem, żeby niczym nie polerował. Uparł się jednak żeby chociaż ręcznie Fareclą G3 samo przejście przejechać ... w efekcie pod halogenem setki mikro rysek, które zeszły dopiero po 2 przejazdach zielonym korkiem 3Ma na twardym padzie ABW (biały) :(
Ja kupiłem alfe całą malowaną i teraz zimą w przerwach w pracy będę się bawił z morką :) jak będę w trakcie prac zamieszczę kilka fotek :)
Ale żebym nie uprzedzał ... to stwierdził, że nie chciał oddawać "bez efektu", ze zmatowieniem :(
Trochę mory ściągnąłem - tak, żeby chociaż halogen się odbijał bo była kompletna mgła :) Na szczęście to dupowóz do codziennej jazdy - już prawie po całej korekcie (został prawy bok i tylny zderzak) :)