Przepiękne to jest Volvo 1800ES:
Załącznik 214842
Mogliby coś takiego zrobić… ;)
- - - Updated - - -
Drugi to możliwość trafienia jakiegoś "kasztana"... Ja mam autentycznie strach przed kupowaniem używki :).
Printable View
Przepiękne to jest Volvo 1800ES:
Załącznik 214842
Mogliby coś takiego zrobić… ;)
- - - Updated - - -
Drugi to możliwość trafienia jakiegoś "kasztana"... Ja mam autentycznie strach przed kupowaniem używki :).
Parę dni temu spędziłem trochę czasu w salonie Ganinexu w Katowicach przy okazji wymiany oleju i przyglądnąłem się wystawionej tam Giulii. Wrażenia - wizualne jedynie - mam trochę mieszane. O ile z zewnątrz auto prezentuje się znakomicie, o tyle we wnętrzu... Generalnie miejsca jest dużo, w tym z tyłu, natomiast jakość materiałów jest mieszana. Dobre wrażenia robi kierownica - dość mała, dobrze leżąca w dłoniach, również część materiałów tunelu środkowego i konsoli. Ale z kolei deska i materiały na boczkach drzwi i tapicerka siedzeń takie trochę nieprzekonujące. Zmierzam do tego, w idąc w pułap cenowy 150-200 kzł oczekuje się czegoś ponadstandardowego. Oczywiście część rzeczy, np. tapicerkę siedzeń będzie można upgrade`ować przy zamówieniu, ale ta wersja wygląda.. no trochę zbyt ubogo. A już najbardziej zdegustował mnie plastik z napisem Alfa Romeo na progu - spokojnie mógłby być w Dacii. Paradoksalnie, po powrocie do mojej Julki, fakt, że w wersji ze skórą, pakiet QV itd, poczułem się jakby hm... bardziej luksusowo.
Zrobiłem trochę fotek, w tym cennika - sorry za jakość 'komórkową":
Załącznik 214866Załącznik 214868Załącznik 214869Załącznik 214874Załącznik 214881Załącznik 214882Załącznik 214883Załącznik 214886Załącznik 214888Załącznik 214890
Tym czasem w USA Giulia ndal zbiera super recenzje.
Między innymi tutaj: http://www.caranddriver.com/alfa-romeo/giulia
mcwaw te taborety z tyłu to jest dla mnie tragedia. Powiedz mi - czy na żywo ta tylna kanapa też wygląda tak tragicznie jak na zdjęciach?
To jest jakaś ultra bieda nawet bez nawiewów na tylną kanapę. Takiej w ogóle być nie powinno.
Oglądałeś totalnego golasa, który w ogóle nie powinien być wystawiony jako auto pokazowe na salon. Jeśli chcesz go porównywać do Giulietty to obejrzyj totalnego golasa i dopiero wtedy można coś porównywać.
Co do plastiku na progu - fakt, jest niespecjalnej jakości ale dokładnie taki sam jest Giulietcie.
Każdy model ma takie biedniejsze wersje w katalogach. 159 też bywały z klima manualną i korbkami z tyłu oraz bez multifunkcji i listew metalowych. Ty nie kupisz ale np flotom jest obojętne, czy we wnętrzu będzie prestiż i przepych. W jednej ze znanych mi firm pracownicy mają nowe Toyoty z USB, GPS ale np bez światełek w bagażniku i z korbkami oraz zaślepkami w miejscu gniazd 12V...
Jak już porównujemy to podobne wersje a nie golasa z początku produkcji z najlepszą wersją po 5 latach od wejścia na rynek...
I wbrew temu, co jest napisane w tym cenniku, to nie jest żadna wersja Super, tylko zwykła Giulia z dodatkami, co widać po zsumowaniu cen dodatków oraz pozycji "Siedzenia pokryte tkaniną". Czy tak powinno dzisiaj wyglądać wnętrze auta z segmentu premium za 150K? :P
Tak tak wyglada. Zajrzyj do gołej konkurencji.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk