Poczekajmy na Veloce - o ile konfiguracja bazowa na Polskę będzie przynajmniej zbliżona do tej z włoskiego i holenderskiego konfiguratora
Printable View
Poczekajmy na Veloce - o ile konfiguracja bazowa na Polskę będzie przynajmniej zbliżona do tej z włoskiego i holenderskiego konfiguratora
Cena masakryczna.
biorac pod uwage moc chyba nie tak duzo
No tak, biorąc pod uwagę, że konkurentem (pod względem osiągów) dla Veloce jest BMW 340ix M Sport za 259.300zł + 10k za automat czyli 270kzł (w standardzie felgi 18tki, a Veloce ma 19tki, czyli dodatkowe 5k do BMW), a Giulia jest tańsza od 330ix M Sport za 199.800zł, to nie wiem Andersonie czy dostałeś przelew z Auto Świata czy po prostu nie doczytałeś cennika konkurencji.
Jedyny Jaguar, ktorego mozna jakos porownac do Veloce to Jaguar XE2.0 i4P RWD AUTO R-Sport 240 KM za 201.000zl w podstawie a osiagi duzo gorsze... Audi A4 Sport 2.0 TFSI quattro S 252KM na 19 calowych kolach i z pol-skorami 206.700zl a nawet tempomatu w standardize niema... Takze pomysl Anderson zanim glupoty zaczniesz pisac.
Ale Alfa to nie Jaguar, Audi, Marcedes czy BMW. Nie ten prestiż, nie to postrzeganie marki przez klientów. Technicznie AR jest konkurentem tych marek. Wizerunkowo to może zawalczyć z Citroenem. Kolejny sedan po Giuli jeżeli ta wypali to tak, ale sama Giulia?
Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Pół świata motoryzacyjnego porównuje Giulie do Merca i BMW a tutaj do Citroena i Mondeo. Czekam na test Giulia vs Dacia Logan...
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
A przeczytał co pisze? Technicznie wóz jest ok, i takie porównania są też ok. A ja pisałem o wizerunku marki. Bo jak ktoś twierdzi, że za Alfą stoi ten sam prestiż i to samo zaufanie klientów co za Jaguarem, BMW czy Mercedesem to cóż.
Myslac o prestizu, sadze ze.. tak. Dla kogos kto jezdzi wspomniana Dacia, Alfa bedzie ultra prestizowa. Zreszta zastanowic sie trzeba skad ten prestiz sie bierze? Czy gdyby bmw bylo o polowe tansze, nadal byloby tak prestizowe? Nie sadze. Wiec czemu chcesz tego pozbawic Alfe?
Dla ludzi ktorzy zaczeli swoja przygode z AR od Mito, 159 czy Giulietty zaufanie do marki jest wyzsze niz do np. VW z ich 1.4 tsi..
Reasumujac. Sa ludzie ktorzy po prostu musza wydac tone kasy na auto bo dzieki temu czuja sie dobrze. I wiesz co? Oni to robia i robic beda, tak jak robili to do tej pory.