Miałem w Jeepie nalewki AT. Na autostradzie zeszło około 1/3 powierzchni bieżnika a wibracje urwały 2 szpilki w piaście. Nalewki to zło...
Printable View
Miałem w Jeepie nalewki AT. Na autostradzie zeszło około 1/3 powierzchni bieżnika a wibracje urwały 2 szpilki w piaście. Nalewki to zło...
No a ja właśnie z nalewkami nie mam takich złych doświadczeń.
Poza tym, że są głośniejsze niż normalne opony to raczej nie miałem żadnych problemów.
Bo nalewka to jak rosyjska ruletka - kupujesz na wlasne ryzyko.
Ja ostatecznie kupilem Nokiany WR D4 215/60R16 99 H XL.
Narazie brak sniegu, wiec zachowania ocenic sie nie da. Natomiast jesli chodzi o deszcz i mokra nawierzchnie, to sa ciche - praktycznie ich nie slysze (przy predkosci do 140km/h). Wjechanie w zalegajaca wode na dwupasmowej DK92 Wrzesnia-Poznan (nieduzy zakret) przy ok 100 km/h lekko odczuwalne na kierownicy - utrzymanie samochodu w torze jazdy nie wymaga wysilku, czy mocniejszego trzymania kierownicy (subiektywna ocena). Zdecydowanie bardziej odczuwalne jest wjechanie w studzienke czy kiepska late na asfalcie.
Okres Swiat spedzam w Suwalkach, wiec moze uda sie poczuc snieg ;)
Czy ktoś z was ma może w 159 Uniroyale MS 77? Miałem je w poprzednim aucie i byłem bardzo zadowolony, ale inne auto, inny rozmiar koła więc może być w 159 inaczej - jak się spisują?
Dokładnie nokiany wrd4 jak na razie nigdy tak cichych opon nie miałem. Jeszcze jako zimowek nie oceniam bo nie było warunków ale ze wcześniej też na innych swoich autach jeździłem na nokianach to jestem o nie spokojny.
Ja mam nankang 18" i daja rade. Na autostradzie wiekszy halas mam od szyberdachu niz od opon.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Szybkie pytanko. Czy na felgi 17" da rade założyć 215 zamiast 225?
Szybka odpowiedz : zalezy jaka szerokosc felgi. Jak ori to da rade ale wąższa opona to kilka mm mniejsza opona także na srednicy przy tym samym profilu ( tu akurat groszowe zmiany :-) ) ale i obrzeże felgi może nie byc idealnie zakryte. Ja bym zakładał 215 jeżeli felga ma max 8" szer. bo sam takie miałem ;-) . Jaki profil i do jakiej fury?