-
Majstry :) pytanie
do podstawy akumulatora w 16V sa przekaźniki takowe metalowe między innymi . ma ktoś opis , bądz wie który jest od czego ?
Da rade ktoś w tym pomoc ?
-
1 załącznik(i)
Dawno tu nie zaglądałem.
Miałem drobny kryzys z białą, ale na szczęście ze mną zostaje.
Chyba muszę pochwalić się nowym nabytkiem :rolleyes:
Kolejna 155. Polift 16v
Planów nie mam, kupiłem troche instynktownie/emocjonalnie - w końcu 155. Może zostanie na dłużej, może nie :D
Załącznik 237139
-
Napisz coś więcej - wyposażenie, przebieg?
-
Rocznik 97, wersja sport. Jako ciekawostka - nr vin różni się 77 numerami od mojej białej 155. Jeździł tym Włoch który mieszkał w Niemczech. Od 2007 roku nie jeżdżona - panewka ;)
Spodziewałem się śmietnika, bo ciężko mi było uwierzyć w dobry stan zachowania - tym bardziej stan podłogi. Przebieg wg licznika ~144 tys km.
Okazuje się że samochód ma oryginalny lakier - chyba tylko błotnik tylny był lakierowany - chyba, bo mój miernik lakieru pokazywał na nim 150-190, a na reszcie elementów ~110=130. Jutro umyje i ponowny pomiar. Kilka drobnostek lakierniczych do zrobienia - z uwagi na jakąś obcierke przodem i pęknięty zderzak. Ktoś też próbował drzwi kombinerkami otworzyć i jest skaza. Są też rysy wynikające z przechowywania samochodu i przewożenia go.
Co mnie zdziwiło mocno na plus, to to jak lekko zamykają się drzwi - kto ma 155 ten wie o co chodzi
Powiem Wam szczerze że nie mam planu na ten samochód. Mam już 155 z podobnym silnikiem i.. posiadanie 2 jest trochę bezsensowne. Jednak ma w sobie to coś że chciałbym ją zatrzymać. No i plus za stan.
Na dzień dzisiejszy najchętniej dałbym komuś ten samochód do przechowania - na minimum 3 miesiące, chociaż pewnie więcej. Bo nie wiem co robić.
Opcje są 4.. :)
1. Sprzedać jak stoi - opcja na wypadek utraty cierpliwości ;)
2. Odbudować - wsadzić 1.8 16v i robić ją na oryginał.
3. Zrobić swapa - chciałbym, ale zawsze chyba brakowało mi na to odwagi - dawce ciężko znaleźć, a jak ktoś ma coś ciekawego to trzyma po kątach :)
4. Sprzedać na części w przypadku braku pomysłu na inne rzeczy - ale tego egzemplarza szkoda na części
-
1,2,3 jak najbardziej. 4 pozostawię bez komentarza.
-
aż mnie zatkało, przypadkiem na wykop.pl znalazłem "Jak dotąd to największe zaskoczenie dnia - [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo 155 2.0 TS 16V" :) nie mogę wkleić linka bo mam za mało postów, ale obczajcie sobie :) Ala 155 2.0 ts 16V na czarnych blachach
-
-
zdecydowanie opcja 3 bo po to auto zakupiłeś jeśli brak odwagi na opcję 3 zostaje opcja 1 ja zrobię to czego tobie brak odwagi, mam wszystko co jest potrzebne do swapa.
opcja 2 w naszych warunkach bezcelowa i nietrafiona tym bardziej że masz już takie auto
opcja 4 tego na części sie sprzedać nie da
-
To ona ma uszkodzony silnik?
Ile za to chcesz?
-
Oooo! Mój kolor. Grilla mogę odkupić :)