Musi jest kolektor ze 164, powoli bialy kruk.
Musi jest kolektor ze 164, powoli bialy kruk.
To odbicie wyklucza kolektor z użytku, szybko mi go odsprzedaj :D Oj zapomniałem, że moja 155 już nie jest moja :(
No właśnie Panowie, ktoś zainteresowany czarnymi speedline?
Tak myslalem ze od 164 ten kolektor ale nie sprzedam bo w przyszlym tygodniu zamierzam go oddac na zlom bo to je amelinium i tego nie pomalujesz:D
- - - Updated - - -
Zartuje oczywiscie zakladam go w swojej 155
Rozbierałem ostatnio 1.7/1.8 (?), nie wiem bo miał sterowanie wariatem ale na wałku go nie było, numerów wałków nie sprawdzałem i mam pewne spostrzeżenia które mogą się przydać.
Prawdopodobnie szybko mszczą się oszczędności na dole silnika, drugi który miałem rozpieprzony i w którym poluzowane były śruby od stopek głównych panewek, efekty są znane.
Poza tym przed zakupem warto zajrzeć pod pokrywę na wałki i szklanki, system bezpośredniego popychania zaworów powoduje zauważalne zużycie ww. elementów, ten miał na wydechu menisk wklęsły na szklankach i zjechane krzywki.
Dolot był wymieniany bo tam było OK.
No i wał azotowany faktycznie jest twardy, panewki już przytarte dosyć mocno a na wale ani śladu rys.
co to znaczy oszczędności na dole? chodzi o olej?
niedługo będę składał drugi silnik i nie wiem czy nie przykręcę tych nakrętek na jakiś klej skoro się tak luzują. Chociaż z drugiej strony jak rozbierałem silnik to wszystko trzymało ja powinno
Rafał, myślę że są dwie opcje - sprawdzić w manualu czy nie jest przypadkiem wymagana wymiana nakrętek, szpilek po rozbiórce czego ktoś nie zrobił
albo
ktoś dokręcał to "na pałę" np. bez dynamometru.
Olej na pewno ma też znaczenie, ten silnik był cały żółto/czarny od syfu, w porównaniu do moich wyglądał masakrycznie.
Jak rozpoznać mechanizm szyb przednich który prawy a który lewy??? I czemu na allegro widzę pełno mechanizmów i co jeden to inny a każdy opisany jako pasujący do 155.
A jak rozpoznać prawy od lewego?
No jak można nierozpoznać? to tak jak z lusterkami jedno jest lewe a drugie prawe
http://eper.fiatklubpolska.pl//navi?...=1&DRW_NUM=3|0
- - - Updated - - -
No jak można nierozpoznać? to tak jak z lusterkami jedno jest lewe a drugie prawe
http://eper.fiatklubpolska.pl//navi?SGRP_COD=29&MOD_COD=167&COMM_MODEL=155&SBMK=R &COUNTRY=1&DRIVE=S&MAKE=R&CAT_COD=U5&GRP_COD=701&S GS_COD=70129%2F00&LANGUAGE=6&ALL_FIG=0&RMODE=DEFAU LT&KEY=PARTDRAWDATA&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=6&ALL_LIS T_PART=0&PRINT_MODE=0&PREVIOUS_KEY=SUBGROUP_7&SB_C ODE=-1&WINDOW_ID=1&DRW_NUM=3|0