Cześć, był może ktoś już w tym roku na przeglądzie technicznym z wyciętym DPF? Czy diagności sprawdzali zadymienie w Waszym przypadku?
Printable View
Cześć, był może ktoś już w tym roku na przeglądzie technicznym z wyciętym DPF? Czy diagności sprawdzali zadymienie w Waszym przypadku?
Podobno wyciecie dpf niewiele zmienia jeżeli chodzi o te parametry jakie pokazuje maszyna. Ja byłem jeszcze w tamatym roku dwoma samochodami i w pierwszym robil pomiar to było w fordzie ale on jeszcze nie miał montowanego dpf. wszystko ok a jak pojechałem alfa też mam wyciety i egr zaslepiony to już mu sie chyba nie chciało sprawdzać może wtedy nie było to jeszcze konieczne albo uznał że alfa jest tak super że napewno tam czysty tlen leci hehehehe.
Możesz spokojnie jechać. Jeśli samochód jest sprawny, to z DPF czy bez przegląd przejdzie.
No chyba, że zamiast puszki DPF-a w jego miejsce jest rura ;)
Z tego co przeczytałem, 'zdrowy' DPF powinien wypalać się co jakieś 700-800km. Ja zrobiłem Aflą już ponad 1600 i jeszcze się nie wypalał (no chyba, że na trasie). Jeżdzę 50% miasto i 50% ekspresówka.
Możliwe, że DPF czyści się na ekspresówce czy takie rozłożenie trasy to i tak za mało i DPF powinien też się wypalać na postoju? Czy może prędzej poprzedni właściciel go programowo wyłączył?
Przy wypalaniu masz zwiększone wolne obroty silnika, silnik głośniej pracuje ( mowa oczywiście o biegu jałowym ) zwiększone zużycie paliwa o jakieś 20-30 %.
Przyjrzyj się rurze wydechowej, jak jest sadza w środku to nie masz DPF, jak jest czysta lub śladowe ilości sadzy to masz DPF. A nie masz MESa lub ALFAOBD aby to sprawdzić w sterowniku silnika?
Mam tą samą wersję co ty i wypalanie u mnie jest odczuwalne. W naszych wersjach DPF jest mniejszy i wypala się co około 500-600 trasa a w mieście to nawet przy 300 km.
U mnie jak ostatnim razem sprawdzałem to średnia wypaleń dpf'a była ponad 1000 km (chyba 1080 km), 60-70% miasto reszta trasa, 242 k przejechane, z dpf nic nie robione ale wtryski i turbo zrobione.
Według moich obserwacji sadza na końcówce wydechu jest we wszystkich Alfach, także nie jest to odzwierciedleniem posiadania lub nie DPF-a. Lepiej to sprawdzić dopinając kompa i obserwując np. ciśnienie różnicowe na DPFie. U mnie większość to krótkie odcinki 70%, a 30% to trasa i wypalanie mam średnio 500-600km, a końcówka zawsze jest okopcona.